+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Елецтроцристаллизатион: Пробој у Голд Нанопартицле Ресеарцх

170321100332_1_540к360.јпг

Истраживачки тим на челу са професором Флавио Маран са Универзитета у Падови (Италија) и Академије проф Кари Риссанен са Универзитета Јиваскила (Финска) је објављен у Јоурнал оф тхе Америцан Цхемицал Социети студијска истраживања која показују како је могуће добити врло квалитетни кристали формиран од златних наночестица.

"Истраживање на злату наночестица је поље како фундаменталне и примењене значаја", објашњава Академија професор Јессица Риссанен Одељења за хемију Универзитета у Јиваскила. Кс дифрактометријом је најмоћнија метода за молекуларно-структуре одређивања ових Наносистемс, али прибављање квалитетне монокристала погодне за прецизна анализа Кс-зрацима је био уско грло у овом захтевном истраживању. Овај проблем је сада успешно обратио захваљујући електро хемијском стратегију која се зове елецтроцристаллизатион.

Кс-раи сингле цристал дифракција анализа злата наноцлустерс - структуре састављене од језгра формиране десетина злата атома исхода и заштићена слојем молекула - има унутарњу ограничење које квалитетне монокристала су веома тешко доћи. Тим је развио електрохемиски метод који омогућава већи високе чистоће кристала у великим количинама и веома висок квалитет кристалографско. Дозвољавајући веома мали проток струје између две електроде, густе шуме милиметара дужине појединачних кристала може да се генерише директно на површини електроде.

"Продор природа ове елецтроцристаллизатион метода", наставља професор Маран, "пуштена је у пракси од стране монокристала Кс-зрака, одређивање структуре четири различите наноцлустерс сваком формирана од 25 златних атома. Не само ови добри резултати провера ефикасност електроталожења техника, али и довела до открића да је један од њих јата кристалише формирањем игле које се састоје у паралелни ланци повезани злато наноцлустерс, као и вишеструки ланац ogrlica од злата "бисери" од само једне милијарде метар . "


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd