+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Приступ неорганским једињењима

Полимерни материјали се широко примењују, али готово сви полимерни материјали лако се могу запалити, део сагоревања полимерних материјала ће произвести много штетних гасова и димова, неорганска једињења резултирајућа опасност од пожара постала је глобална брига. Додавање ефективног заштитног пламена, тако да је полимерни материјал са отпорним на пламен, самогашавајући и дим, тренутна технологија ретардирања на најчешћи начин. Најзаступљенији од неорганских металних супстанци за заштиту пламена је алуминијум хидроксид (АТХ). Неоргански састав АТХ је сада примјер неколико неорганских металних спојева који спречавају пламен неколико метода поступања.

На неорганским металним једињењима Отпорници пламена имају следеће методе:

(1), површинска модификација: неоргански пламен ретардант има јак поларитет и хидрофилност, при чему је неполарна компатибилност полимерних материјала слаба, интерфејс је тешко формирати добру комбинацију и везивање. Да би се побољшао афинитет адхезије и везе између АТХ-а и полимера, неоргански састав је један од најефикаснијих метода за лијечење ретарданта АТХ помоћу средства за спајање. Најчешће коришћени агенси за спајање су силани и титанати. Површинска активност третиране АТХ је побољшана, афинитет са смолом је повећан, физичке и механичке особине производа побољшане, течност обраде смоле се повећава, стопа апсорпције влаге површине АТХ се смањује и Производ који спречава ватру Различити електрични својства, ефекат ретардације од нивоа В-1 до нивоа В-0.

(2), ултра-фини: АТХ ултра-танак, нано-је главни истраживачки и развојни правац. Додавање АТХ-а ће смањити механичке особине материјала, неорганске јединице, али микро-АТХ и потом попунити, али ће играти ефекат побољшања пластифицирања крутих честица, нарочито наноматеријалима. Улога ретардантне улоге игра хемијска реакција, иста количина отпорника на пламен, неорганска једињења мања је величина честица, што је већа површина, то је бољи ефекат ретардације пламена.

(3), третман везивања макромолекула: употреба методе везивања макромолекула за боље поступање са АТХ-ом од агенса за везивање алумината. Очигледно је смањити површински напон модификованог АТХ-а, контактни угао са неполарном течном материјом је мали, а очигледно је повећан контактни угао са поларном течношћу, што може побољшати механичка својства полимера након пуњења.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd