+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Неорганска једињења може да произведе много топлоте

Неорганско једињење Пуре анхидровани натријум хидроксид је бела транспарентни, кристална супстанца. Натријум хидроксид је врло лако раствара у води, неорганско једињење растворљивост расте са порастом температуре, може да ослободи много топлоте када растварања. Њен водени раствор има опора и кремаст осећај, раствор претпоставља јако алкалну, има алкалну сву општости. Постоје две врсте чврстог и течног каустичне соде: пуре солид каустична сода је бела, са коцкасто, флаки, неорганско једињење род облика, зрнастих, крт; пуре ликуид каустична сода безбојна провидна течност. Натријум хидроксид је такође растворљив у етанолу, глицерина, али нерастворљив у етру, неорганско једињење ацетон, течног амонијака. Корозивно дејство на влакнима, коже, стакла, неорганско једињење керамике итд топлоте ослобађа када се разблаже са растопљеном или концентрованог раствора, и реакцијом са неорганском киселином може да произведе велику количину топлоте, производе одговарајуће соли, и реагују са металном алуминијум и цинк , неметала бор и силикон да ослободи водоник; То може таложити металне јоне из воденог раствора да постане хидроксид, неорганско једињење и може направити реакцију уља сапонификације, дајући одговарајући органски киселине, и алкохол, то је принцип вађења уља из тканине.

Номенклатура неорганских једињења ће имати за циљ концизан и прецизне представљање састава и структуре наведеног супстанце. Неорганско једињење Ово захтева коришћење имена елемента, корен или базом да изрази састав супстанце, и "хемијско препоситион" (функција именице) да изрази повезаност сваке компоненте у супстанцу.

Безбојан гас без мириса, кисело, растворљив у води (однос запремина 1: 1), део формирања угљене киселине. Гас угљен диоксид се користи у алкалној-одлука индустрије индустрије и шећера, неорганско једињење и служи за каљење челичних одливака и производњу олова и беле. Може сагорети угљеника у претеране ваздуха или мермер, кречњака, доломита печеног или са киселином снагу је креч, ферментација и другим индустријама споредних производа. Угљен диоксид генерално не гори и не подржава сагоревање, на собној температури густини него ваздух нешто већи, грејана ширење биће прикупљеним у врху, често користи као гашење агент пожара. Неорганско једињење Угљен диоксид је неопходан сировина за зелене биљке фотосинтезу, која се обично користи као ђубриво у стакленику. Солид угљен диоксид, познатији као сувог леда, могу апсорбовати много топлоте када сублимисан, и тако користи као расхладно средство, као што је вештачки кише, и често се користи у кореографији да дим.

Неорганска једињења. Уопштено односи на елементе карбонских елемената, осим једињења, као што су вода, соли, сумпорна киселина, креча и тако даље. Али неки једноставне једињења садрже угљеник као што су угљен моноксид, угљен диоксид, угљене киселине, карбонатне и карбид такође проучаван као неорганским материјалима, јер њихов састав и особине су сличне на неорганска једињења. Огромна већина неорганских супстанци може се сврстати у оксида, киселине, базе, соли четири категорији


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd