+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Категорије неорганске јединице

Неорганска једињења се уопштено називају неорганским једињењима, осим органских (органских) угљеника, али такође укључују угљенмоноксид, угљен диоксид, карбонат итд. Велика већина неорганских једињења може се класификовати као оксиди, киселине, базе и соли Биг цласс.

Које су разлике између неорганских једињења и органских једињења?

[Неоргански]

Неорганска материја је скраћеница неорганских једињења, обично се односи на једињења која не садрже угљеник. Неколико садржаја садрже угљеник, као што су угљенмоноксид, угљен-диоксид, карбонати, цијаниди итд., Такође су неорганске супстанце које се могу поделити на оксиде,, Алкали, со и тако даље.

【Органска материја】

Дефиниција органске материје обично се односи на једињења која садрже угљеник или угљоводонике и њихове деривате се колективно називају органским једињењима.

Опис

1. Органска материја је скраћеница органских једињења. Данас људи познају више од 900 милиона врста органске материје, број је далеко више од неорганске.

2. Почетком 1920-их, научници су користили неорганска једињења за синтезу многих органских једињења, као што су уреа, сирћетна киселина, маст и тако даље. Почетком 1920-их, научници су познавали органску материју од животиња и биљки и других организама, тако да се ова врста једињења назива органска материја. Тако се рушење органске материје може добити само од органског концепта. Међутим, због хисторијских и обичајних разлога, људи и даље користе име органске материје.

3. Органска материја је углавном нерастворна у води, растворљива у органским растварачима, тачка топљења је ниска. Огромна већина органских материја се лако распадне, лако се гори. Органска реакција је углавном спора и често праћена нежељеним ефектима.

4. Широк избор органских једињења може се подијелити на деривате угљоводоника и угљоводонике двије категорије. Према органским молекулима садржаним у функционалним групама подељеним на алкил, алкен, алкин, ароматичне угљоводонике и алкохоле, алдехиде, карбоксилне киселине, естере итд. Према структури угљеничних влакана органских молекула, такође се могу поделити у једињења отвореног ланца , карбоциклична једињења и хетероциклична једињења три категорије.

5. Органска материја је од виталног значаја за живот људи, живот и производњу. Сва жива бића на земљи садрже велике количине органске материје.

Главна разлика између органске материје и неорганске материје

Неорганска и органска материја у природи и реакцији разлике је релативна, условна, различита органска материја има своје посебне особине. На пример, етанол, сирћетна киселина, ацеталдехид, ацетон и вода могу међусобно мијешати; угљен тетрахлорид Алкалооцетна киселина и његове соли метала могу се ионизовати у воденом раствору; трихлороацетатна киселина је јака киселина; неке реакције, као што је термичко крекирање алкана и реакција тринитротолуена. Експлозија се врши у тренутку и тако даље.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd