+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Смјернице за именовање неорганских једињења

Неорганска једињења, једињења немају никакве везе са телом (неколико везано за тело једињења и неорганске јединице, као што је вода), а органска једињења, обично се односе на не садрже угљенична једињења, укључујући угљен-оксид, карбонат, карбонат , цијанид итд., у даљем тексту неорганске супстанце.

Име неорганског једињења треба бити концизно и прецизно да би се назначио састав и структура назначене материје. Ово захтева употребу имена елемента, корена или основе за изражавање различитих компоненти супстанце; Користите "хемијски предлог" (функција повезивања именица) да бисте изразили везу сваке компоненте супстанце.

Смјернице за именовање

(1) хемијска предлозба: назив система једињења се поставља по основним компонентама. Хемијски предлозак је инфик једињења чије је име формирано називом једињења. Наведите следеће.

Ово је једноставна комбинација. КЦл, као што је атом хлора (Цл) и К (К), назива се калијум хлорид. НаОХ, који је хидроксид (ОХ-) и натријум (На), назива се натријум-хидроксид.

Комбинација молекула и молекула или молекула са јонима. На пример, ЦаЦл 2 · Х 2 О се назива калцијум хлорид, а Х три О се назива хидронијум.

(3) генерисање а. За замену атома водоника у родном једињењу, као што је НХ2 Цл, који се назива хлоридид; НХЦИ2 се назива дихлориран амонијак;

ЦлЦХ2ЦООХ се назива хлорооцетна киселина. Б. Сумпор (или селен, телуриј) је заменио кисеоник, као што је сумпорна киселина Х2С2О3; ХСеЦН се зове селениум диоцијанат.

Речено је да два или више истих молекула конвергирају, као што су (ХФ) 2, флуороводична киселина (ХОЦН) 3, 3 полицијанске киселине, (КПО 3) 6.

(2) база и корен: база и корен су атомске групе које постоје у једињењу, ако се ковалентна веза позива са другим компонентама

Везивање валенце везе са другим компонентама се зове корен. База и корен се генерално именују након њиховог родног састава, који се назива база или корен. База и роот такође могу бити названи по именима имена која су укључена, а имена пуних елемената се постављају напред, а испразњене су остављене иза себе.

Угљен диоксид

Безбојни гас без мириса, киселина, растворљив у води (однос запремине 1: 1), делимично угљенична киселина. Плинасти угљен-диоксид се користи за производњу алкалне индустрије и шећерне индустрије, а користи се за очвршћавање челичних одливака и производњу оловно-бијеле боје. Може бити спаљен угљеником у вишком ваздуху или направљен од мермера, кречњака, калцинације доломита или киселине, као нуспроизвода индустрије као што су креч и ферментација. Угљен диоксид углавном не гори и не подржава сагоревање. При нормалној температури, густина је нешто већа од ваздуха, а када се загреје, концентрише се на врх, често се користи као средство за гашење. Угљендиоксид је незаобилазна сировина за фотосинтезу зелених биљака. Угљен диоксид се обично користи као ђубриво у стакленику. Чврсти угљен диоксид, познат као сух лед, може апсорбовати много топлоте када је сублимиран, па се користи као расхладно средство, као што су вештачке кише и користи се за стварање дима у плесу.

Сумпорна киселина

Чиста сумпорна киселина је врста безбојне и без мириса течности која ослобађа много топлоте када се раствара. То је јака киселина која није испарљива на високом тачку кључања. Лако се раствара у води и може се мешати са водом у било ком односу. Хемијска својства су хидроскопичност, хидроскопичност, јака оксидација, испарљивост, киселост и стабилност.

Вода је најомиљеније једињење у живим ћелијама. Садржај воде је различит у различитим врстама организама; Различита ткива и органи имају различите нивое воде.

Присуство воде у ћелији има две врсте слободне воде и воде. Комбинација воде и других супстанци је важна компонента ћелијске структуре, која чини око 4,5%. Слободна вода постоји у слободној форми, добар растварач за ћелије, и може се директно укључити у биохемијске реакције, као и транспорт храњивих материја и отпада. Укратко, све животне активности свих врста организма не могу се одвајати од воде.

Већина неорганских соли јона у ћелијском стању постоји, његов садржај, иако врло мало, али има много важних функција: неке неорганске соли су важна компонента неких сложених једињења у ћелији, као што је Фе главна компонента хемоглобина , Мг је састав хлорофила; Многи аноргански јони со важни за одржавање животних активности ћелија и организама, као што су ниски нивои јона калцијума у крви. Неорганска со је такође важна за одржавање пХ равнотеже ћелија


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd