+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Улога неорганске једињења

Неорганска једињења, једињења немају никакве везе са телом (неколико везано за тело једињења и неорганске јединице, као што је вода), а органска једињења, обично се односе на не садрже угљенична једињења, укључујући угљен-оксид, карбонат, карбонат , цијанид итд., у даљем тексту неорганске супстанце.

Огромна већина неорганских материјала може се класификовати у четири категорије: оксид, киселина, алкалија и со. Неорганске супстанце у организму углавном укључују воду и неке неорганске ионе као што су На +, К +, Ца2 +, Мг2 +, Цл -, СО42 - итд. Скоро садржи све елементе у природи постоје у ткивима људског тијела, што поред угљеника, водоника, кисеоника и азота углавном постоји у облику органских једињења, а остатак се колективно назива неорганским минерали (или пепелом). Дакле, минерал се углавном састоји од: воде и неорганске соли, вода се може класификовати као: везана вода и слободна вода и везана вода важне су компоненте ћелијске структуре, слободна вода је добар растварач, транспортни материјал, учествује у хемијским реакцијама. И једињења, неорганска со се могу поделити на: ћелије ћелија је да одрже нормалне животне активности, једињење је важан саставни део интрацелуларног оксида једињења састављен од два елемента, један од елемената је једињење кисеоника. Супстанца која може реаговати са кисеоником се назива оксид. Према хемијским својствима, оксид се може поделити на кисели оксид и алкални оксид. Кисел оксид: оксид који се АЦТС као киселина или соли са водом. На пример, сумпор триоксид, фосфор оксид, угљен-диоксид итд., Већина од њих су кисели оксиди.

Алкални оксиди: оксиди који могу реаговати са киселинама како би формирали соли и воду, а производи могу имати само со и воду и не могу се производити друге супстанце. Основни оксиди укључују активни метал оксид и друге метале са оксидима ниске цене као што су ЦаО, БаО и ЦрО, МнО.

Неорганска киселина

Група једињења која могу да јонизују и произведу Х у воденом раствору. Ионизација у хлороводоничној киселини, сумпорној киселини, азотној киселини у воденом раствору, анион (кисели радикал) је различит, али је катион (Х) исти, тако да имају заједничко место у природи, као што је киселост; Може да раствара пуно метала; Може направити плави тестни папир за лакмус и тако даље. Уска дефиниција: јонизовани катјони у воденим растворима су сва једињења водоничних јона (као што је сумпорна киселина). Већина ових супстанци је растворљива у води, а неколико, као што је силицијумска киселина, тешко се раствара у води. Водени раствор киселине је углавном проводљив, а неке киселине постоје у облику молекула у води и не врше електричну енергију. Делимична киселина се раздваја у позитивне и негативне ионе у води, која може водити електричну енергију.

Шире дефинисано: реакција може обезбедити протоне киселинама које дефинирају киселине као примаоце електронских парова, а опсег је шири. Киселине неутралишу базу, производњу воде и соли.

алкали

Супстанца која има укус горке и може промијенити боју одређеног индикатора (као што је претварање литмус плаве, чинећи фенолфталеин црвеном итд.), А ПХ вриједност је већа од 7. Сви јонови јонизовани у воденим растворима су јонови хидроксида, који реагују са киселинама како би формирали соли и воду. Типични алкалоиди као што је амин (укључујући амонијак), каустична сода (натријум хидроксид), и хидрирани креч (калцијум хидроксид). Опћи појам базе је материјал који обезбеђује електрон или супстанцу која прихвата протон

со

Производ киселинске и базне неутрализације састоји се од метала јона (укључујући амонијум јон) и киселокоронских јона. У хемији постоје три врсте соли: сол је сол: појединачни метали јона (укључујући амонијум јон) и неметални јони. Киселина со: састављена од метала јона (укључујући амонијумове ионе), водоникове ионе и не-металне ионе; Основна со: састављена од метала јона (укључујући амонијум јон), хидроксид аниона и не-металне јоне. Сол је важан извор хемијске индустрије, која се може направити у хлорном гасу, натријумовом натријуму, пепелу соде, тешкој алкалији (натријум бикарбонат, сода бикарбона), каустичној соде (каустични натријум хидроксид) и хлороводоничне киселине.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd