+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Неорганске јединичне особине и употреба

Огромна већина неорганске материје може се класификовати у оксиде, киселине, алкале и соли. Организми у неорганској материји углавном воде и неке неорганске ионе, као што су На +, К +, Ца2 +, Мг2 +, Цл-, СО42- и тако даље. Људско тијело садржи готово све врсте елемената у природи, у којима су угљеник, водоник, кисеоник и азот углавном у облику органских једињења, остали се колективно називају неорганским (минералним или пепелом). Зато је неорганска материја углавном састоји се од: воде и неорганских соли, које се могу класификовати као вода: у комбинацији са водом и слободном водом, у комбинацији са водом, важна је компонента ћелијске структуре, слободна вода је добар растварач, транспортне супстанце, укључене у хемијске реакције. Неорганске соли се могу поделити на: јоне и једињења, јони су за одржавање нормалних ћелијских активности, једињење је важна компонента интрацелуларних једињења.

Оксид

Састоји се од два елемента, од којих је један елемент кисеоника једињења. Супстанца која реагује са кисеоником назива се оксид. Према различитим хемијским својствима, оксиди се могу поделити на двије врсте киселих оксида и алкалних оксида. Киселин оксид: оксид који делује као сол са водом или као база. На пример, сумпор триоксид, фосфорни пентоксид, угљен-диоксид и слично, а већина неметалних оксида су кисели оксиди.

Алкални оксид: може реаговати са киселином да створи оксиде соли и воде, а производ може имати соли и воду, не може имати друге супстанце. Алкални оксиди укључују ниско валенталне оксиде активних металних оксида и других метала као што су ЦаО, БаО и ЦрО, МнО.

Неорганска киселина

Класа једињења која могу да јонизују Х у воденим растворима. Хлороводонична киселина, сумпорна киселина, јонизација азотне киселине у воденом раствору, резултујући анион (киселина), иако различит, али резултујући катјон (Х) је исти, тако да имају заједничко место у природи, на пример, киселином; Многи метали; може направити плави литмус папир црвене и тако даље. У ужем смислу, катионски јони у воденом раствору су сва једињења водоничних јона (као што је сумпорна киселина). Већина ових супстанци је растворљива у води, мали део, као што је силицијумска киселина, нерастворљив у води. Водени раствор киселина је углавном проводљив, део киселине у облику молекула у води, не-проводљив; део киселе дисоцијације у води као позитивним и негативним јонима, може бити проводљив.

Особине: бијела или са сивим грудима или гранулама. Осетљив на влагу. Лако се апсорбује угљен-диоксид и влага из ваздуха. Растворљив у води у калцијум-хидроксид и производи много топлоте, растворљив у киселинама, глицерол и раствор сахарозе, скоро нерастворан у етанолу. Релативна густина од 3.32 ~ 3.35. Тачка топљења 2572 ° Ц. Тачка кључања 2850 ℃. Рефрактивни индекс од 1.838. Корозивно.

Употреба: 1. Може се користити као пунила, као што су: користи се као епоксидни лепак; 2. Користи се као аналитички реагенси, анализа гасова као апсорбент угљен-диоксида, реагенси спектралне анализе, реагенси високе чистоће за производњу полупроводника. Проширење, процес пролиферације, сушење лабораторијског амонијака и алкохол из воде и тако даље. 3. Користе се као сировине, могу производити калцијум карбид, сода пепео, прашак за бељење, који се такође користи за кожу, пречишћавање отпадних вода, калцијум хидроксид и разне калцијумове једињења; 4. Може се користити као грађевински материјал, металуршки флукс, цементни брзи-6, може се користити и за ватросталне материјале, сушилице; 7. Могу се формулисати пољопривредне машине и лепак и подводни епоксид (2) могу се користити као деколоризатор биљног уља, носач лекова, средство за чишћење земљишта и калцијумско ђубриво; Лепак, а такође се користи као пре-реакција са реакционим смолама 2402; 8. за третман киселих отпадних вода и усисавање муља; 9. Може се такође користити као котао за онемогућавање заштитног средства, кориштење апсорпционе влаге вапне воде, тако да водена паре 10 воде могу реаговати са водом за припрему калцијум-хидроксида, реакциона једначина: ЦаО + Х2О = Ца ОХ), реакција површине система може бити сува, како би се спречила корозија, прикладна за ниски притисак, средњи притисак, дугорочна заштита бочног бојлера мале снаге; 2, који припадају реакцији.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd