+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

MIT istraživači razvili proces štampanja za elektronske oznake

Zamisli da si mogao da čita elektronske podatke u realnom vremenu na oznaku. Na primer, kafedћija mogao da odštampate oznaku da bi znala kako toplu kafu je kako vreme prolazi. Elektronske oznake mogao pokazati korisnim u mnogim aplikacijama. Ova tehnologija takođe mogla da štampanja elektronski otporne na širok spektar funkcija moguće.

Istraživača na Massachusetts Institutu za tehnologiju razvio je proces štampanja za tranzistore koji se elektronski oznake i sličnim površinama u jeftini stvarnost.

"Postoji ogromna potreba za štampanje za elektronske uređaje koji su izuzetno jeftini, ali pružaju jednostavna operacija i interaktivne funkcije," kaže A. John Hart, vanredni profesor na razvoj karijere Mitsui u savremenu tehnologiju i inženjering na MIT.

"Naš novi proces štampanja je je Omogućavanje tehnologiju za visokih performansi, u potpunosti štampani elektronika, uključujući tranzistore, optiиki funkcionalnih površina i sveprisutni senzori."

Štampanje elektronike nije nov koncept. Ink Jet i gumeni pečat tehnike su korišćene sa nedovoljno jasne rezultate. Prema pisanju lista, istraživači su nedavno objavljen u naloguNapretkom nauke, takve tehnike tesko kontrolisati u malim razmerama i imaju tendenciju da proizvede kafu prsten šablone bljuvotine koje perom preko granice. Neujednačen otiske takođe dovodi do nepotpune strujna kola.

Tehnika zacrtao uNapretkom naukeuključuje dizajn marke nanoporous – vrsta pečat koji je spongier od kaučuka, kao i o veličine nokta pinky. Ove marke nastupiti šare manja od širine ljudske dlake.

Poroznosti od ove marke omogućava rastvor nanoparticles, neku vrstu zapisa perom, da teku jednoobrazno kroz pečat i na željenu površinu. To omogućava veću rezoluciju nego ličnim pečatom štampanja.

Carbon nanotubes koriste se za Marka. Ovo su jaki, mikroskopski listova od ugljenikovih atoma raspoređenih u cilindre.

"To je donekle interesantno da je rešenje za štampu u visokoj rezoluciji od elektronike leverages nam pozadine u donošenju carbon nanotubes mnogo godina", kaže da Hart.

"Šuma od carbon nanotubes možete da prenesete mastila na površine poput ogromne brojeve od male pero pera."

Da bi marke, istraživači su koristili prethodno razvili tehnike da raste u carbon nanotubes na silikonsku podlogu u razne obrasce, uključujući saća i cvet oblike. Ove nanotubes su presvučene sa tankom polimerom da osigura mastilo bi da prodru u nanotube strukture i da se nanotubes bi se spustati nakon što je pečatirane mastilo. Oni zatim ubrizgana pečat mali volumen elektronski mastila sastoji se od nanoparticles kao srebro, cink-oksida ili poluprovodnik kvantne tačaka.

Kritična komponenta za štampanje ove precizniji, visoke rezolucije šare je u iznosu od pritiska stepenuje pečat mastilo. Ova precizna pritisak je bio određen model da predvidite količinu neophodnu silu da se oznaka za čak sloj mastila na podlozi. Štampanje proizvedene motorizovanim rolera je napravljena za proces. Istraživači su fiksirane svaki pečat na platformu priložen oprugu, i su ga koristili za kontrolu sila nekad pritisnite pečat protiv podlozi.

"Ovo bi kontinuirani industrijski proces, gde bi marku, i neki Roler na kojoj bi se supstratom koji želite da odštampate, kao kotur plastični film ili specijalizovane papir za elektroniku," Hart kaže. "Smo našli, ograničavati motor koji smo koristili u sistem za izradu fotografija, možemo da objavimo na 200 milimetara u sekundi, neprekidno, koja je već povoljna u odnosu na stope od štampanja industrijske tehnologije. To, zajedno sa desetostruku poboljšanja u štampanju rezolucija kojom smo demonstrirali, ohrabrujuće je."


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd