+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

NANOWIRE "MASTILA" OMOGUĆI ZASNOVANE NA PAPIR ZA ŠTAMPANJE ELEKTRONIKE

Obustavljanjem male metalne nanoparticles u tečnosti, naučnici sa univerziteta Duke su nam donese Provodni ink-jet štampač "mastila" da biste odštampali jeftin, prilagodljiv kolo šare na svaku podlogu.

Štampani elektronike, kojima se već koristi na široku skalu u uređajima kao što su identifikacija protiv krađe radio frekvencija (RFID), oznake ti naći na poleđini novi DVD-ova, trenutno ima jednu veliku manu: za strujna kola na posao, prvo moraju da se zagreva na stopi sve nanoparticles zajedno u jednoj Provodni telegram, čineći nemogućim da odštampate strujna kola na jeftine plastike ili papira.

U novoj studiji Djuka istraživača pokazuje da pomahnitao oblik nanoparticles u tinti možda samo potiskuju potrebu za toplotu.

Upoređivanjem provodljivost od filmova napravljenih od različitih oblika od srebrne nanostructures, istraživači su utvrdili da elektroni zip kroz filmova napravljenih od srebrne nanowires mnogo lakše od filmova napravljenih od drugih oblika, kao nanospheres ili microflakes. U stvari, elektroni tekla tako lako kroz nanowire filmovi da funkcionišu u štampani sklopovi bez potrebe da ih sve zajedno stopi.

"U nanowires imao je 4 000 puta veći provodljivost nego što više koji se obično koriste srebrni nanoparticles koja se pronalazi u štampanom antene za RFID oznake," rekao je Benjamin Wiley, asistent profesor hemije na Duke. "Ako koristite nanowires, onda nemaš da zagrejemo štampani strujna kola na tako visoku temperaturu i možete koristiti jeftinije plastike ili papira."

"Nema ničeg drugog na pamet pored ove srebrne nanowires da samo možete da odštampate i to je jednostavno Provodni, bez nikakve naknadna obrada", dodao je Wiley.

Ove vrste štampani elektronike mogao aplikacije daleko izvan pametne ambalaže; istraživači su predviđeni koristeći tehnologiju da bi solarnih ćelija, štampa prikazuje, led DIODE, ekran osetljiv na dodir, pojaиivaиa, baterije i čak i neke implante biografiju-elektronski uređaji. Rezultati se pojavio na mreži dekorativnim 16 u ACS primenjena materijala i interfejse.

Srebro je postalo-idem materijal za pravljenje štampani elektronike, rekao je Wiley, i brojne studije nedavno pojavili su se merenje provodljivost filmova sa različitim oblicima od srebrne nanostructures. Međutim, eksperimentalni varijacije naprave direktnog poređenja između oblika teško i nekoliko izveštaji su povezani provodljivost od filmova da Ukupna masa srebro koristi, važan faktor prilikom rada sa skupog materijala.

"Hteli smo da eliminišu bilo koji dodatni materijal od mastila i jednostavno kući u na iznos od srebra u filmovima i kontakte između nanostructures kao jedini izvor varijabilnosti," rekao je Ian Stewart, nedavni postdiplomac u laboratoriju i prvi autor na papiru ACS Wileya.

Stewart je nekad poznate recepte skuvamo srebrni nanostructures sa različitim oblicima, uključujući nanoparticles, microflakes i dugog i kratkog nanowires, i pomešane ove nanostructures sa destilovanom vodom da bi jednostavno "mastila." On je onda izmislio brz i lak način tanke filmove pomoću opreme koji su dostupni u skoro svakoj laboratoriji--staklo slajdove i lepljiva traka.

"Stalno Hol Panč sekao Vels iz lepljiva traka i zaglavio ih na staklo slajdove," rekao je Stewart. Dodavanjem precizan obim od mastila u kasete, "dobro" i onda grejanje bunari--ili relativno nisku temperaturu da jednostavno ispariti vodu ili da visokih temperatura da počne da se topi u strukturama zajedno--koji je stvorio mnoštvo filmova za testiranje.

U timu je rekla da nisu iznenađena da je dugo nanowire filmovi imaju najveće provodljivosti. Elektroni obično lako teku kroz pojedinačni nanostructures ali zapeti kada imaju prelazak iz jedne strukture u drugu, objasnio je Wiley, i dugo nanowires je značajno smanjenje broja puta elektroni su da bi ovaj "skok".

Ali bili su iznenadili koliko drastičnih promena je. "Resistivity dugo srebrni nanowire filmova o je nekoliko redova veličine manje od srebrne nanoparticles i samo 10 puta veća od иistog srebra," rekao je Stewart.Tim sad eksperimentiše sa koristeći aerosol avione za štampanje srebrni nanowire mastila na upotrebljiv strujna kola. Wiley je rekao da oni takođe žele da istražuju da li srebro-maleni bakreni nanowires, koji su znatno jeftiniji za proizvodnju od čisto srebrni nanowires, daće isti efekat.

Ova istraživanja su podržali sredstva od nacionalne naučne fondacije (ECCS-1344745 i DMR-1253534) i GAANN zajedništvo kroz je Vojvoda Hemijski fakultet.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd