+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Novi hibrid mastila dozvoliti odštampane, fleksibilne elektronika bez Sintering

Elektronskih kola direktno iz olovku.
Kredit: Slika ljubaznošću INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Istraživanje naučnika u INM kombinovanja prednosti organskog i neorganskog elektronske materijale za novu vrstu hibridnog mastila. Ovo omogućava elektronskih kola da bude primenjena na papiru direktno iz olovku, npr.

Elektronike u budućnosti će biti odštampan. Fleksibilni kolo mogu biti proizvedena neљto jeftinije na foliji ili papiru koristeći štampanja procese i dozvoliti futuristički dizajn sa zakrivljenom dioda ili ulazni elementi. Ovo je neophodno za štampu elektronske materijale koji se mogu štampati i zadržati visok nivo provodljivost tokom upotrebe uprkos njihovim zakrivljenim mestima. Neki su pokušali i testirani materijali uključuju organska, Provodni polimeri i nanoparticles od Provodni oksidi (TCOs). Istraživanje naučnika u INM--Leibniz-Institut za novih materijala su sada u kombinaciji prednosti organskog i neorganskog elektronske materijale za novu vrstu hibridnog mastila. Ovo omogućava elektronskih kola da bude primenjena na papiru direktno iz olovku, npr.

Projektanti će biti demonstrirali svoje rezultate i mogućnosti nude na stajati B46 u dvorani 2 u ovoj yearand #39; Hanover sajma trgovine u sklopu vodeće trgovine pokazuju istraživanja andamp; Tehnologija, koji se održava od 25 do 29 aprila.

Da biste kreirali svoje hibrid mastila, istraživanja naučnici premazan nanoparticles napravljen od metala sa organska, Provodni polimeri i suspendovan ih u smeše vode i alkohola. Ovi suspenzije može da se primeni direktno na papir ili foliju koristeći olovku i oni osuši bez dalju obradu u obliku električna strujna kola.

andquot; Elektriиno Provodni polimeri se koriste u OLEDs, na primer, koji takođe mogu biti proizvedeni na fleksibilan Odredićemo, andquot; objašnjava Tobias Kraus, šef istraživanja grupe struktura formacija u INM. andquot; Kombinacija metala i nano-čestica koje predstavljamo ovde kombinuje mehanički fleksibilnost sa čvrstini i metala i povećava elektro conductivity.andquot;

Projektanti, organski polimeri se kombinuju sa zlatnog ili srebrnog nanoparticles. Organska jedinjenja imati tri funkcije: andquot; S jedne strane, jedinjenja služe kao ligandi, osigurava da će ostati u nanoparticles lebdeći u tečni mix; bilo naseljeno mesto čestica imati negativan uticaj na proces štampanja. Istovremeno, organskih liganada uverite se da je u nanoparticles imaju dobar odgovor kada sušenja. Na kraju krajeva, organska jedinjenja delovati kao ´hinges´: ako je materijal koji je savio, oni i dalje imaju provodljivosti. U sloj metalne čestice bez polimer izolaciju provodljivosti brzo bi izgubio kada materijal koji je savio, andquot; materijalni naučnik Kraus nastavlja. Zbog kombinacija oba materijala, kad se sagnuo, provodljivosti je veća u sve u sloj koji se prave u potpunosti iz Provodni polimer ili sloj čisto od metalne nanoparticles.

andquot; Metalni nanoparticles sa liganada će već biti odštampani obrasca elektronike danas, andquot; objašnjava apotekar fizičke Kraus, dodajući da ljuske uglavnom morala biti uklonjena sintering procesom, jer, dok je s jedne strane oni kontrolišu raspored na nanoparticles, sa druge strane, oni nisu Provodni. On je dodao da je ovo bila teška u slučaju nosač materijale koji su osetljivi na temperaturu kao što su papir ili polimernih filmova od kada bi ovi oštećen tokom procesa sintering. Kraus sumira rezultate njegova istraživanja, izreka, andquot; nam novi hibrid mastila su Provodni cim imaju suve kao i posebno mehanički fleksibilnosti i ne trebaju sintering.andquot;


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd