+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Цитотоксични механизам сребра нанопартикла

"Нано сребро" је кратко за "наночестице сребра" или "среброве наночестице" или "среброве наночестице" или "среброве наночестице" или "сребро наноделци". Велико сребро са површином материјала има већ познато бактериостатско својство, његов механизам је среброви атоми могу бити присутни на површини материјала, спора оксидација и кисеоник у ослобађању слободног сребра (Аг +), сребрових јона у комбинацији са бактеријски зидови сумпора, блокирајуци бактеријски респираторни ланац, на крају убијају адхезију бактерија на површини материјала. За велике среброве материјале, процес оксидације је изузетно спор, а количина и степен ослобађања сребра јона су врло ниски.

"Нано сребро" је кратко за "наночестице сребра" или "среброве наночестице" или "среброве наночестице" или "среброве наночестице" или "сребро наноделци". Велико сребро са површином материјала има већ познате бактериостатске особине, њен механизам је среброви атоми могу бити присутни на површини материјала, спора оксидација и кисеоник у ослобађању слободног сребра (Аг), сребрових иона кроз комбиноване са бактеријским зидови сумпора, који блокирају респираторни ланац бактерија, на крају убијају адхезију бактерија на површини материјала. За велике среброве материјале, процес оксидације је изузетно спор, а количина и степен ослобађања сребра јона су врло ниски.

Као велики сребро материјали, површина наносилице је такође оксидована да ослободи слободне среброве јоне. Међутим, с обзиром на то да наночестице с ефектом малих димензија и површински ефекти, смањивањем величине честица, површина атомског броја сребрових наночестица уместо наглог повећања пропорције унутрашње атомности, на крају довела до знатног пораста стопе ослобађања сребра ; Истовремено, због великих површина честица ослобађају среброве јоне, а величина честица је мања од вируса, среброви иони на површини сребрових наночестица могу својим путем узроковати директно оштећење ћелијске мембране и разне ћелије, узрокује апоптозу или некрозу. Због горенаведених карактеристика, ефекат стерилизације сребрових наночестица био је знатно виши од сребрових јона, али у исто вријеме нано сребро у ћелије и зауставити их, узроковати локалну високу концентрацију распона сребровог јона, узрокује одређену токсичност на ћелије, ткива и органе и повреде.

Нано сребрни цитотоксични механизам углавном обухвата следеће аспекте: (1) да ли се сама или његови сребрни јони на површини сребрових наночестица могу нанијети на мембрански протеин ћелијске мембране, активирати путеве преноса сигнала, инхибицију пролиферације ћелија. (2) високом концентрацијом сребра јона на површини честице проузрокована оксидацијом пермеабилности ћелијске мембране промена ћелијске мембране, резултира протоком у јону калцијума и преоптерећењем, узрокују оксидативни стрес и митохондријална мембрана; (3) поремећај унутар цитоплазме нано сребра доводи до концентрације сребрових иона са делимичним ослобађањем, узрокованих дјеловањем на митохондријалну функцију респираторног ланца, што доводи до РОС-а, узрокује оксидативни стрес и поремећај синтезе АТП-а, узрокује оштећење ДНК. (4) наносилвер у цитоплазми изазива заустављање ћелијског циклуса и апоптозу. (5) наносилвер може изазвати структурне промене различитих протеина путем адсорбирања протеинских молекула, као што је инхибирање активности креатин киназе у мозгу и мишићним ћелијама. (6) услед континуираног ослобађања сребрових јона из нано-сребра у цитоплазми, оштећења ДНК која је настала због тога не може се потпуно поправити.

Велики број студија потврдио је да, без обзира на пут експозиције, нанометар сребро може довести до значајног повећања нивоа сребрових елемената у органима и ткивима, и може се акумулирати мјесецима. У јетри и слезини акумулација је највише, праћена бубрезима, чиме се узрокује очигледна јетра, бубрежна токсичност и имунотоксичност. Друго, наносилвер може обухватити више биолошких баријера укључујући крвни мозак, крвне тестисе, плаценте и црева, што узрокује јасну централну неуротоксичност, токсичност репродуктивног система и генетску токсичност.

Стога, пре него што се размотри примена истраживања и развоја медицинских средстава нанометарских сребра, потребно је у потпуности разумети цитотоксичност наноделаца сребра и неопходност његове клиничке примјене, сигурности и ефикасности, узимајући у обзир утицај на производ за јавно здравље.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd