+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрни механизам цитотоксичности нанопартикла

Сребрни наноцелици се односе на честице које се састоје од сребрових атома, а њихова величина честица је обично у распону од 1 до 100 нм. Антимонска својства већег дела површине сребрног материјала су добро позната, а механизам је да среброви атоми на површини материјала могу полако оксидовати кисеоником у околини да би се ослободили слободни среброви иони (Аг +), који пролазе кроз зидове бактерија Мерцапто везивање, блокирају респираторни ланац бактерија, и на крају убијају бактерије причвршћене на површини материјала. За сировине сребро материјала, процес оксидације је изузетно спор, број и брзина отпуштених сребра јона такође су врло ниски.

Као и материјал сребрости сребро, нано-површина сребра се оксидира да ослобађа слободне среброве јоне. Међутим, због ефекта мале величине и површинског ефекта наночестица, с обзиром на величину честица, број површинских атома сребровог нанометра се брзо повећава, што резултира значајним повећањем стопе ослобађања сребра ; истовремено, захваљујући великом броју честица ослобођених на површини сребрових јона, а величина честица је мања од вируса, сребро нано може бити кроз свој површински сребрени јонски пар. Ћелијска мембрана проузрокована директним оштећењима и различитом ћелија, изазивајући апоптозу или некрозо. Због горенаведених карактеристика, бактерицидни ефекат сребрових наноцелица је знатно већи од сребрових јона. Међутим, истовремено, среброве наноцелици улазе у ћелије и остану у њима, што резултира локалном високом концентрацијом дистрибуције сребрних јона, што узрокује јасну токсичност и оштећења ћелија, ткива и органа.

Цитотоксични механизми наноделаца сребра углавном укључују сљедеће аспекте

(1) Оба сребра нанометар и његови површински сребро јони могу дјеловати на мембранској мембранској мембранској мембрани, активацијом сигнала трансдукције, инхибицијом пролиферације ћелија.

(2) кроз површину честица високе концентрације сребрових јона на оксидацији ћелијске мембране узроковане промјенама пропустљивости ћелијске мембране, што доводи до прилива калцијума и преоптерећења, узрокујући оксидативни стрес и промјене митохондријалне мембране;

(3) наночестице сребра које се дистрибуирају у цитоплазми узрокују локалну високу концентрацију сребрових јона ослобођених улогом митохондрија узрокованих оштећењем функције респираторног ланца, што резултира производњом РОС-а, узрокујући оксидативни стрес и поремећаје синтезе АТП-а, што доводи до оштећења ДНК.

(4) Нанопартици цитоплаземског сребра проузрокују заустављање ћелијског циклуса, узрокујући апоптозу.

(5) сребрна нано-адсорпција протеинских молекула узрокована разним структурним променама у протеину, као што је инхибиција можданих и мишићних ћелија унутар активности креатин-киназе.

(6) захваљујући цитоплазми сребра нано-ослабљеног ослобађања сребра јона, што доводи до оштећења ДНК која је изазвана тиме што се не може потпуно поправити.

Велики број студија потврдио је да сребро може узроковати значајно повећање сребра у различитим органима и ткивима и акумулирати неколико мјесеци, без обзира на путеве излагања; где јетра и слезина највише акумулирају, а потом и бубрега. Због значајне јетре, нефротоксичности и имунотоксичности. Друго, среброве наноцелице могу обухватити широк спектар биолошких баријера, укључујући крвни мозак, крвне тестисе, плаценте, слузокоже и сл., Што резултира очврсношћу токсичности централног нервног система, токсичности репродуктивног система и генетске токсичности.

Стога, у разматрању примене истраживања сребра нано-састојака и развоја медицинског материјала, потребно је у потпуности разумјети сребрну нано-цитотоксичност и његову клиничку примјену неопходности, сигурности и дјелотворности, узимајући у обзир утицај производа о јавном здрављу.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd