+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна заштита околине нанопартила

Метално сребро се широко користи у свакодневном животу и медицинској неги. Сребрна нанопартикла Због пробијања нанотехнологије, честице нано сребра (у даљем тексту АгНПс) су стекле више користи. Међутим, повећање употребе АгНП-ова у различитим пољима неизбежно доводи до повећања потенцијалног ризика честица наносних честица, што изазива забринутост у погледу заштите животне средине и здравља људи. Сребро нанопартикум У протеклим годинама, истраживачи су процијенили токсичност АгНП-а и настојали да истражују њихове механизме ћелијске и молекуларне токсичности.

Након уласка наноматеријала у биолошки систем, Силвер Нанопартицле се успоставља низ интерфејса нанопартика и биомолекула са ћелијама, субцелуларним органелима и макромолекулама (као што су протеини, нуклеинске киселине, липиди, угљени хидрати). Интеракција динамике, динамике, Силвер Нанопартицле и размене топлоте на овој површини интерфејса могу утицати на процесе као што су формирање протеинских круница, ћелијски контакт, уплитање плазме мембране, узимање ћелија у ћелију Нанопартицле и биокатализа, који одређују присуство наноматеријала Биокомпатибилност и биохазард.

Када АгНПс улазе у тело, Силвер Нанопартицле може остати у оригиналном циљном ткиву, али у принципу они ће се транспортовати преко крвотока или лимфног система, дистрибуираног секундарном циљном органу тела, изазивајући специфичан орган или системски одговор. Код глодара, АгНПс, Силвер Нанопартицле дали су орално, интравенозно или интраперитонеално ињекцију, показали су да су мозак, јетра, слезина, бубрег и тестис претежно секундарни циљни органи широм тела. Такви шаблони за расподелу органа указују на то да потенцијална токсичност АгНП-а може проузроковати неуротоксичност, имунотоксичност, нефротоксичност, сребро нанопартикл и репродуктивну токсичност ин виво.

Цитотоксичност, сребро нанопартикле као што су реактивне врсте кисеоника, оштећење ДНК, промене интрацелуларне ензимске активности и појављивање апоптозе и некрозе су повезани са токсичношћу јетре индуковане агНПс ин виво. У основи, када се ћелије суочавају са неповољним условима, неколико процеса стабилног стања ће почети да одржавају преживљавање ћелија, од којих је једна аутофагија. Аутофагија може дјеловати као процес одбране ћелије који је од суштинског значаја за супротстављање токсичности АгНП-ова, али не одржава аутофагићну активност, праћену смањеном енергијом, Силвер Нанопартицле који може допринети настанку апоптозе и оштећења јетре.

Нема очигледног цитотоксичног ефекта на АгНП који су укључени у активни транспорт (тј. Ендоцитозу) у ћелије. Насупрот томе, интернализација АгНПс, Силвер Нанопартицле која се углавном размјењује у лизозомски интервал, је значајно отровна ендоцитозом. Узимајући у обзир да се Ендоптоза АгНП-а сматра довољним и неинвазивним условом за индуковање цитотоксичности. Среброви нанопартик Поред тога, агНП-ови могу уништити интегритет ћелијске мембране индуцирањем пероксидације липида и тиме директно продирати у ћелијску мембрану.

Све више доказа сугеришу да пост-транслацијске модификације, Силвер Нанопартицле посебно фосфорилација, ацетилација и убикитинација, Силвер Нанопартицле одређују активност и / или агрегацију протеина укључених у имплементацију аутофагије и фино подешавање развоја аутофагуса. Повећана ћелијска стреса може довести до колапса пост-транслационог модификационог система или изазвати неспецифичну модификацију која се не јавља под физиолошким условима.

Убикуитинација се већ дуго сматрало кључним за контролу судбине протеина, Силвер Нанопартицле, који је процес означавања протеина који се деградирају протеасомима. У скорије време, све је већи доказ да коњуговани лијекови убикитина одређују селективност аутофага.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd