+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна нанопартикална активност

Сребрне наночестице због малих димензија, великих површина, високих површинских активности, лако се поново окупљају, чиме утичу на њену стабилност и њено свјетло, електричну енергију и друге примјене. Сребро нанопартик Да би се избегло агломерација сребрових наночестица, избор додавања површинских активних материја и реакционих система у реакционом систему постао је кључна технологија за припрему сребрових наночестица. У овом раду, хемијски редукциони метод, сребров нитрат као реакциони материјал, избор натријум-олеата и КХ-550 као сурфактант, сребров нанопартик Н, Н-диметилформамид, етилен гликол, етанол као редукциони агент, променом реакционих услова , Припремљене су сребро наноделци са добром морфологијом и добром кристалином. Ефекти различитих реакционих услова на синтезу наночестица сребра анализирани су УВ-Вис спектрофотометром, трансмисионом електронском микроскопијом среброве нанопартије и рентгенском дифракцијом. Среброве наночестице синтетизоване су коришћењем натријум-олеата као површински активне материје и воде (ДМФ као средство за редукцију), етилен гликола и етанола као растварача. Резултати показују да се водени сол сребрових наночестица може формирати измењењем времена реакције, температуре реакције и дозирања агенса у присуству воде као растварача. Проучава се кинетички процес формирања сребрових наночестица различитим факторима и температура реакције, количина редукционог средства и други фактори на синтезу наночестица сребра оптичких својстава, величине сребра наноделаца и морфологије имају значајан утјецај. Утицај реакционе температуре, реакционог времена и односа реактанта на морфологију, величину и оптичке особине наноделаца сребра проучавани су промјеном реакционих услова. Испитивани су ефекти температуре реакције, времена реакције и реактанта на морфологију, величину и оптичке особине. Када се концентрација реактаната смањује, Силвер Нанопартицле процес припреме сребрових наночестица у систему етилен гликола доводи до преласка са флок-а на емулзију. Критична концентрација сребровог нитрата је 2 × 10-3 мол / Л, док је етанолни систем. Таква промена није таква. Користећи КХ-550 као сурфактант, Силвер Нанопартицле Н, Н-диметилформамид као растварач и редукционо средство за синтетизацију наночестица сребра. Резултати показују да је КХ-550 имао бољи ефекат на површину сребрових наночестица, Силвер Нанопартицле и температура је повећана, а време реакције је продужено и брзина реакције је убрзана. Однос КХ-550 на сребров нитрат и концентрација реактанта на раст наноделаца сребра Велики; на 60 ° Ц у реакцији од 1мин ~ 4х се може посматрати у наночестицама сребра од сферичног до не-сферичног морфолошког процеса трансформације.

Сребрне наночестице и припремљене наночестице сребра. Метода обухвата следеће кораке: 1) мешање киселог раствора хитозана са раствором сребровог нитрата како би се добио мјешовити раствор, при чему је степен деацетилације хитосана већи или једнак 70%, просечна молекулска маса мања или једнака 20.000, Силвер Нанопартицле у коме је концентрација хитозана 0.001 до 0.05 теж.%, Концентрација сребровог нитрата је 0.01 до 23.5 мМ, 2) пХ се подешава на 3.0 до 5.0, под зрачењем. Среброве наночестице припремљене методом проналаска имају предности мале просечне величине честица, доброг хомогености среброве наноцелице, високог чврстог садржаја и доброг растворљивости воде и биокомпатибилности. Метода припреме проналаска такође може лако контролисати расподелу величине честица Јединствени наноделци сребра.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd