+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна нанопартикална интеракција

Сребрни метал се широко користи у нашем свакодневном животу и различитим медицинским третманима. Захваљујући продору нанотехнологије, наноделци сребра (у даљем тексту АгНПс) су добили више користи. Међутим, раст примене АгНП-а у различитим пољима неизбежно доводи до повећања потенцијалних ризика честица наносних честица, узрокујући забринутост у погледу заштите животне средине и здравља људи. Последњих година, истраживачи Силвер Нанопартицле су проценили токсичне манифестације АгНП-а у покушају да истраже њихове ћелијске и молекуларне токсиколошке механизме.

Након уласка у биолошки систем, наноматеријали успостављају низ интерфејса нанопартика-биомолекула са ћелијама, субцелуларним органелима и макромолекулама као што су протеини, нуклеинске киселине, липиди и угљени хидрати. Динамичке физичко-хемијске интеракције, кинетика Силвер Нанопартицлес и размена топлоте у овом региону интерфејса утичу на процесе као што су гомилање протеина, ћелијски контакт, уплетање плазме мембране, узимање ћелија и биокатализа, који одређују потенцијал наноматеријала Биокомпатибилност и биолошку штетност.

Једном у телу, АгНП могу остати у циљном ткиву, али у принципу ће се транспортовати кроз крвоток или лимфни систем и дистрибуирати секундарним циљним органима тела, изазивајући специфичан орган или системске реакције. Код глодара, без обзира на орално, интравенозно или интраперитонеално убризгавање АгНП-а среброве наноцелице, доказано је да су мозга, јетра, слезина, бубрег и тестис главни вазан секундарни циљни органи под системским дисеминацијом. Овај образац расподеле органа указује на то да потенцијална токсичност АгНП-а узрокује неуротоксичност, имунотоксичност, нефротоксичност и репродуктивну токсичност у организму.

Цитотоксичне реакције, Силвер Нанопартицле као што су реактивне врсте кисеоника, оштећења ДНК, промене интрацелуларне ензимске активности и апоптоза и некроза, повезани су са хепатотоксичном индукцијом АгНП-а ин виво. У основи, када су ћелије у неповољном стању, сребро нанопартикле неколико хомеостатских процеса ће почети да одржавају опстанак ћелија, од којих је једна аутофагија. Аутофагија може послужити као процес одбране ћелија који је кључан за супротстављање токсичности АгНП-ова, али не одржава аутофагићну активност. Са смањењем енергије, Силвер Нанопартицле може промовисати апоптозу и накнадно оштећење функције јетре.

Постоји све већи доказ да пост-транслацијске модификације, нарочито фосфорилација, ацетилација и убиквитинација, одређују активност и / или агрегацију протеина укључених у извођење аутофагије и фино подешавање развоја аутофагије. Пораст нанопартикла код целуларног стреса може довести до раздвајање пост-транслацијских модификационих система или неспецифичне модификације које се не јављају у физиолошким условима.

Убикуитинација се већ дуго сматра кључним за контролу судбине протеина. Сребро нанопартик То је процес означавања протеина за деградацију протеасомом. У скорије време постоји све већи доказ да коњуговани убикуитин ланци одређују селективност аутофагије.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd