+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна нанопартикална интеракција

Метално сребро се широко користи у свакодневном животу и медицинској неги. Сребрна наночестица Због пробијања нанотехнологије, честице нано сребрног наноделца нано сребра (у даљем тексту АгНПс) су стекле више користи. Међутим, повећање употребе АгНП-ова у различитим пољима неизбежно доводи до повећања потенцијалног ризика честица наносних честица, што доводи у питање заштиту животне средине и здравље људи. Сребро нанопартикум У протеклим годинама, истраживачи су процијенили токсичност АгНП-а и настојали да истражују њихове механизме ћелијске и молекуларне токсичности.

Након уласка наноматеријала у биолошки систем, успоставља се низ интерфејса нанопартикло-биомолекула са ћелијама, субцелуларним органелима и макромолекулама (као што су протеини, нуклеинске киселине, сребро наноделци, угљени хидрати). Интеракција динамике, динамике и размене топлоте на овој површини интерфејса може да утиче на процесе као што су формирање протеинских круна, контакт ћелија, уплетање плазме мембране, узимање ћелија у ћелију нанопартикума и биокатализу, који одређују присуство наноматеријала Биокомпатибилност и биолошка опасност.

Цитотоксичност, као што су реактивне врсте кисеоника, оштећење ДНК, промене Силвер Нанопартикула у интрацелуларној ензимској активности и појаву апоптозе и некрозе, повезани су са токсичношћу јетре индуковане агНПс ин виво. У основи, када се ћелије суочавају са неповољним условима, сребро нанопартикле неколико процеса стабилног стања ће почети да одржавају ћелијски опстанак, од којих је један аутофагија. Аутофагија може дјеловати као процес одбране ћелије који је од суштинског значаја за супротстављање токсичности АгНП-ова, али не одржава аутофагићну активност, Силвер Нанопартицле праћен смањеном енергијом, што може допринијети почетку апоптозе и накнадном оштећењу јетре.

Нема очигледног цитотоксичног ефекта на АгНПс који улазе у ћелије помоћу активног транспорта (тј. Ендоцитозе). Насупрот томе, интернализација АгНП-а, која се претежно замењују у лизозомском интервалу кроз ендоцитозу, има значајан токсични ефекат на ћелије. Узимајући у обзир да се Ендоптоза АгНП-а сматра довољним и не-суштинским условом за индуцирање цитотоксичности. Осим тога, АгНП среброве наноцелице могу уништити интегритет ћелијске мембране индуковањем пероксидације липида и тиме директно продирати у ћелијску мембрану.

Све више доказа сугеришу да пост-транслацијске модификације, посебно фосфорилација, ацетилација и убиквитинација, одређују активност и / или агрегацију протеина укључених у извођење аутофагије и фино подешавање развоја аутофагуса. Сребро нанопартикл Повећани ћелијски стрес може довести до колапса пост-транслацијског система модификације или изазвати неспецифичну модификацију која се не јавља под физиолошким условима.

Убикуитинација се већ дуго сматрало кључним за контролу судбине протеина, Силвер Нанопартицле, који је процес означавања протеина који се деградирају протеасомима. Сребрни нанопартик Недавно, постоје све већи докази да коњуговани убикуитин ланци одређују селективност аутофагије.

Дисфункција аутофагије је одређена као аутофагна хиперактивност или аутофагична плима блокирана, а резултати се манифестују као аутофагни транспорт и / или лизозомска дисфункција, која је препозната као апоптоза и аутофагија. Потенцијални импетус за смрт ћелија је такође познат као програмирана ћелија типа ИИ смрт. Недавне ин витро студије показале су да АгНП такође блокирају касније аутофонске плиме (које могу бити последица лизозомске дисфункције), што може ометати нормалну ћелијску физиологију. Среброви нанопартик Поред тога, акумулација п62, на површини, П62 чини се погодним за одржавање нормалне ћелијске физиологије.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd