+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна нанопартикла

Недавно, Силвер Нанопартицле група научника Института ЕТХ Зурицх развила је нову технологију за 3Д ултра-танке нановалл, Силвер Нанопартицле који производи до сада најпрозирније и проводљиве електроде, тако да можемо видјети свугдје да екран осетљив на додир има бољу Квалитет екрана, прецизнија могућност одговора.


Према научницима, тренутна маинстреам тоуцх-сцреен технологија се у великој мјери ослања на површину површине слојем проводног материјала састављеног од скоро невидљивог нано-зида. Тренутно, најчешће коришћени индијум-оксид оксид је висока транспарентност, Силвер Нанопартицле, али проводљивост је релативно низак материјал.

Научници имају напредак у овој технологији да користе златне или сребрне металне наночестице 3Д штампање нано-зидова него индијум-оксидни оксид, транспарентнији, проводљивији, Силвер Нанопартицле који може пружити савршено доживљаје савршеног екрана осјетљивог на додир.


"У прошлости људи су користили индијум лимени оксид због тога што овај материјал има висок степен прозирности, а танак слој технологије производње био је зрелији, Силвер Нанопартицле, али његова проводљивост је само уопште". Објаснио је члан истраживачког тима, докторант ЕТХ-а Патрик Рохнер.

Научници су штампали златне и среброве наночестице кроз нано-3Д процес зван Нанодрип, истовремено одржавајући високу транспарентност уз одржавање проводљивости материјала описаних горе. Истраживачи могу штампати ове електроде у врло танким слојевима - између 80 и 500 нанометара. Сребрни нанопартик Међутим, ово покреће друго питање:


"Два циља су супротна како би се постигла висока проводљивост на ове жице од метала", рекао је Димос Поуликакос, професор термодинамике у ЕТХ. Злато, Сребрна површина наноса среброве жице повећава се, проводљивост се повећава, али формирање мреже ради смањења транспарентности.

Како би ријешили ову дилему, научници користе технологију 3Д штампања за штампање електрода, тако да можете тачно подићи само висину жице, тако да је порасла на 2 до 4 пута већу ширину, чиме се повећава површина попречног пресјека Жица, додатно повећана проводљивост, али транспарентност мреже није смањена.


Да би то урадио, Поуликакосов тим је користио Нанодрип 3Д процес штампе који су развили прије три године - заправо, ова технологија је била оно што је Сцрона извијестила прије него што смо направили најмању боју свијета на соли Пицтуре користећи технологију. У овој студији, мастило направљено од златних или сребрових наночестица је постављено у растварач, а потом распршено у врло малу течност помоћу електричног поља. Растварач је брзо испарио, Силвер Нанопартицле остављајући само ове мале 3Д структуре. Научници користе ове фине капљице за 3Д штампање, можете исписати врло малу структуру.


Према ЕТХ-у извештавано је да је ово прва употреба технологије 3Д штампања на свету за креирање нано-зидног екрана осетљивог на додир. Овај нано-зид није само транспарентнији од индијум-лим-оксида направљеног од нано-зида, сребра нанопартикла, али и више проводљивог и ниже цијене. То је зато што производња индијум-оксида оксида захтијева врло чисто затворено окружење, док нијанси злата и сребра нису потребни.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd