+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Srebrni Nanowires i Graphene ujedinimo snage za dodir ekrana prikazuje

Nana nanomaterials poljubore da replaceindium oksid (ITO)kao prozirne kondukteru da kontrole prikazuju pikselau dodir ekrana prikazuje se puni. Videli smo materijale, uključujućicarbon nanotubes,Srebrni nanowires,iGraphenepodignut kao naslednik za ovu aplikaciju.

Sada, istraživači sa univerziteta Sussex u Engleskoj uvele su jaki contenderinto bitke zamijeniti Indus oksid:hibridni materijal koji se sastoji od srebrne nanowires, koji su povezani sa graphene.

"Hibridni materijal je mnogo jeftinije zbog činjenice da samo moramo koristiti delić je obično potrebno da postignete svojstva ITO, nanowires", objasnio je Alan Dalton, profesor na univerzitetu Saseks i čiji laboratoriji sproveli su istraživanje, u intervjuu e-pošteIEEE Spectrum. "Na graphene služi kao linkers između nanowires, što znači da mreža ne mora biti gusta. Smo uplatite graphene na tragu isprskao mrežu od nanowires od strane filmski iskaz."

Smanjene troškove povezane sa ovaj hibrid materijal protiv silver nanowires samostalno otvara potencijal za to uzima veći deo prozirne dirigent tržišta; Predvidjelo je thatdemand za ove provodnika će insistirati prodaje prošlost 900 miliona dolara Označi do 2025.

U istraživanje, što je opisano u dnevnikuNanoscale, istraživači su pokazala da je ključ za proizvodnju materijala koji je matematičke tehnike koja je prethodno korišćena za opisivanje kako faza promene kao zamrzavanje dogodilo u veoma malom prostoru.

"U ova istraživanja su Aplicirali matematičkih tehnika ispasti najmanju veličinu subpixel mozemo bez uticaja na svojstva elektrode nam nanowire," objasnio je Matthew Large, glavni autor rada, u saopštenju. "Rezultati reci nam kako da podesim nam nanowires da ispuni uslove za svaku datu aplikaciju."

Srebrni nanowires pokazali su se kao jedan od najperspektivnijih zamene u ITO. Firmama kaoCambriosiPlavi Nanonalaze se među najistaknutijim komercijalnih poduhvata koji je pozajmio sam samo ovu tehnologiju.

"Srebrni nanowire i srebrni nanowire – graphene hibridi su verovatno najviše održiva alternativa za postojeće tehnologije," rekao je Dalton u saopštenju.

Dalton smatra da će smanjiti njihov novi proces ne samo smanjiti troškove proizvodnje koji je povezan sa ovim materijalima, ali takođe smanjiti energetskom potražnjom materijala, daje i cene i performansi prednost nad konkurentima.

Dalton i njegova laboratorija pridružilo se forceswithM-SOLV, na osnovu u Oxfordu, Engleska; zajedno, gledaju da primenite ove najnovije rezultate istraživanja na komercijalnim projektima.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd