+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Употреба сребра нитрата

Сребро нитрат је безбојан кристал, растворљив у води. Чисти сребров нитрат је стабилан на светлост, али због недостатка чистоће производа уопште, њен водени раствор и чврста материја често се чувају у бочицама са смеђим реагенсом. За фотографску емулзију, сребро, огледало, штампу, медицину, косу за бојење, тест хлорид, бромид и јодид итд., Такође се користе у електронској индустрији.

Физичка својства

Безбојни провидни орторхомбијски ламеларни кристал, растворљив у води и амонијаку, растворљив у етру и глицеролу, слабо растворљив у етанолу, готово нерастворан у концентровану азотну киселину. Водени раствор је био слабо кисел. Сребро нитратни раствор садржи пуно сребрових јона, тако да је оксидација јака и одређена корозивна, медицинска за пролиферацију гранулационог ткива, разређени раствор за инфективне инфекције фунгицидом. После топљења на светло жуту течност, после очвршћавања је и даље бела.

Хемијска својства

Сребро нитрат у случају сиве боје органске материје, разлагање сребра. Чисти сребров нитрат је стабилан на светлост, али због недостатка чистоће производа уопште, њен водени раствор и чврста материја често се чувају у бочицама са смеђим реагенсом. Сребров нитрат се загрева на 440 ° Ц како би се разградио у сребро, азот, кисеоник и азот диоксид. Водени раствор и раствор етанола су неутрални у литмусу и пХ је око 6. Тачка кључања 444 ° Ц (распад). Постоји оксидација. У присуству органске материје, види светло постаје сиво или сиво црно. Сребров нитрат реагује са серијом реагенса за преципитацију или координацију (види координациона једињења). На пример, са реакцијом водоник сулфида, формирање црних сребрових сулфида Аг2С преципитација; са реакцијом калијум хроматата, формирање црвенкасто смеђег сребра хроматата Аг2ЦрО4 преципитација; са реакцијом дисодијум хидроген фосфата, формирање таложења жутог сребра фосфата Аг3ПО4; Да би се формирао среброхалогенидни АгКс преципитат. Али и са улогом алкалије, формирање браон црног сребрног оксида Аг2О падавина; са улогом оксалатних јона да би се формирало преципитивање бијелог сребра оксалата Аг2Ц2О4. Сребров нитрат може реаговати са НХ3, ЦН-, СЦН- и тако даље, како би се формирали различити координациони молекули.

Делујућа употреба

Аналитичка хемија за преципитацију хлоридних јона, радна референца сребровог нитрата за калибрацију раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи у производњи проводних лепкова, нових пречистача гаса, А8к молекуларних сита, сребрних и гловених рукавица. Фотографска индустрија за производњу фотографског филма, рендгенског и фото филма и других фотографских материјала. Индустрија галвана се користи за посипање електронских компонената и других рукотворина и користи се и као посребрени материјал за огледала и терморе. Индустрија батерија се користи за производњу сребрно-цинк батерија. Медицина која се користи као фунгицид, агенс за корозију. Јапанска хемијска индустрија за бојење косе и тако даље. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната.

За не-цијанидно сребро, као што је сребро тиофосфатно сребро, плочица сребровог хлорида, сребрно сребро имино дисулфидно сребро, сјепљање сулфосалицилне киселине и друга главна со. Је извор сребра јона. Садржај сребровог нитрата на пропорционалности, брзини дисперзије и падавина од сребра има одређени утицај. Општа доза је 25-50 г / л.

Водени раствор сребровог нитрата може се смањити органским редукционим алдехидима и шећерима. Дакле, реагенс за тестирање алдехида и шећера. Такође се користи за одређивање хлоридног иона, одређивање манганског катализатора, галванизација, фотографисање, порцелан бојање.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd