+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрни нитрат безбојни кристали

Сребро нитрат је безбојан кристал, растворљив у води. Чисти сребров нитрат је стабилан за светлост, али због опште чистости производа није довољно, његов водени раствор и чврста често често се чувају у бочици боје реагенса. За фотографску емулзију, сребро, огледало, штампу, медицину, косу за бојење, тест хлорид, бромид и јодид итд., Такође се користе у електронској индустрији.

Физичка својства

Безбојни провидни орторхомбијски ламеларни кристал, растворљив у води и амонијаку, растворљив у етру и глицеролу, слабо растворљив у етанолу, готово нерастворан у концентровану азотну киселину. Водени раствор је био слабо кисел. Сребро нитратни раствор садржи много сребрових јона, тако да је оксидација јака и одређена корозивна, медицинска за пролиферацију гранулационог ткива, разређени раствор за инфекције за оку фунгицид. После топљења на светло жуту течност, после очвршћавања је и даље бела.

Хемијска својства

Сребро нитрат у случају сиве боје органске материје, разлагање сребра. Чисти сребров нитрат је стабилан за светлост, али због опште чистости производа није довољно, његов водени раствор и чврста често често се чувају у бочици боје реагенса. Сребров нитрат се загрева на 440 ° Ц како би се разградио у сребро, азот, кисеоник и азот диоксид. Водени раствор и раствор етанола су неутрални у литмусу и пХ је око 6. Тачка кључања 444 ° Ц (распад). Постоји оксидација. У присуству органске материје, види светло постаје сиво или сиво црно. Сребров нитрат реагује са серијом реагенса за преципитацију или координацију (види координациона једињења). На пример, са реакцијом водоник сулфида, формирање црних сребрових сулфида Аг2С преципитација; са реакцијом калијум хроматата, формирање црвенкасто смеђег сребра хроматата Аг2ЦрО4 преципитација; са реакцијом натријум хидроген фосфата, формирање таложења жутог сребра фосфата Аг3ПО4; реакција са халогеним јонима, Да би се формирао сребров халогенид АгКс преципитат. Али и са улогом алкалије, формирање браон црног сребрног оксида Аг2О падавина; са улогом оксалатних јона да би се формирало преципитивање бијелог сребра оксалата Аг2Ц2О4. Сребров нитрат може реаговати са НХ3, ЦН-, СЦН- и тако даље, како би се формирали различити координациони молекули.

Делујућа употреба

Аналитичка хемија за преципитацију хлоридних јона, радни стандард сребровог нитрата за калибрацију раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи у производњи проводних лепкова, нових пречистача гаса, А8к молекуларних сита, сребрених и гловених рукавица. Фотографска индустрија за производњу филмова, рендгенског и фото филма и других фотографских материјала. Индустрија галвана се користи за посипање електронских компонената и других рукотворина и користи се и као посребрени материјал за огледала и терморе. Индустрија батерија се користи за производњу сребрно-цинк батерија. Медицина која се користи као фунгицид, агенс за корозију. Јапанска хемијска индустрија за бојење косе и тако даље. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната.

За не-цијанидно сребро, као што је сјајење тио-сулфурне киселине, сребрно сребро, сребро имид дисулфидно сребро, сребро среболне киселине и друга главна со. Је извор сребра јона. Садржај сребровог нитрата на пропорционалности, брзини дисперзије и падавина од сребра има одређени утицај. Општа доза је 25-50 г / л.

Водени раствор сребровог нитрата може се смањити органским редукционим алдехидима и шећерима. Дакле, реагенс за тестирање алдехида и шећера. Такође се користи за одређивање хлоридног иона, одређивање манганског катализатора, галванизација, фотографисање, порцелан бојање.

Мере предострожности

Затворени рад, ради побољшања вентилације. Оператори морају бити посебно обучени да строго поштују оперативне поступке. Препоручује се да оператер носи електрични филтер за ваздушни филтер од прашине, носи пластичну антивирусну одјећу, носи рукавице од клоропренске гуме, не сме се бацити на кожу. Чувати даље од ватре, грејања, пушења на радном месту је строго забрањено. Далеко од запаљивог и запаљивог. Избегавајте прашину. Избегавајте контакт с редукционим средствима, алкалоидима и алкохолима. Руковање светлом до истовара светла, како би се спречило оштећење амбалаже и контејнера. Опремљен је одговарајућим сортама и количином ватрогасне опреме и опремом за хитну терапију цурења. Празни контејнери могу бити штетни остаци.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd