+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Силвер Нитрате Цонсидератионс

Сребро нитрат је безбојан кристал који је растворљив у води. Чиста азотна киселина је стабилна у светлости, али њен водени раствор и чврста материја често се чувају у смеђим реагенсима због недостатка чистоће. Користи се за фотографску емулзију, посребрену, огледало, штампарију, медицину, боју косе, јон хлора, јонид бромида и јодид итд., Такође се користи у електронској индустрији.

Физичке и хемијске особине

Физичка својства

Безбојан и транспарентан коси кристални ламеларни кристал, растворљив у води и амонијаку, растворљив у етру и глицерину, слабо растворљив у анхидрованом етанолу, готово нерастворан у концентровану азотну киселину. Водени раствор је слабо кисел. Раствор сребровог нитрата је високо оксидиран и има корозивни ефекат јер садржи велики број сребрових јона. Користи се у медицинском третману гранулационог ткива хиперплазије, а разређени раствор се користи за фунгицид инфекције очију. Након топљења, светло жута течност је и даље бела након очвршћавања.

Хемијска својства

Сребрни нитрат је црни са органском материјом и распадан у сребро. Чиста азотна киселина је стабилна у светлости, али њен водени раствор и чврста материја често се чувају у смеђим реагенсима због недостатка чистоће. Сребров нитрат се разгради у сребру када се загреје на 440 ℃, азот, кисеоник и азот диоксид. Водени раствор и раствор етанола имају неутралну реакцију на литмус, са пХ од око 6. Тачка кључања 444 ° Ц (распад). Оксидира се. У присуству органске материје, погледајте светло сиво или црно. Сребров нитрат може реаговати са низом реагенса у реакцији реакције или координације (видети координационо једињење). На пример, са реакцијом водоник сулфида формира се преципитација Аг2С црног сулфида. Код калијум хроматата формирана је преципитација Аг2ЦрО4 црвеног и смеђег хрома. Са реакцијом динатријум хидроген фосфата, формирано је жуто Аг3ПО4 таложење. Халогенирано сребро АгКс преципитирање се формира са халоген-јонском реакцијом. Такође може функционисати са алкалијама како би се формирало таложење Аг2О црног оксида. Падавина Аг2Ц2О4 бијелог оксалата формирана је дејством оксалатног јона. Сребров нитрат може реаговати са НХ3, ЦН- и СЦН- да формира различите координационе молекуле

Улога улоге

Аналитичка хемија је коришћена за преципитацију хлоридног иона, а бенчмарк нитрат се користи за калибрирање раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија се користи за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи за израду проводног лепка, новог средства за пречишћавање гаса, А8к молекуларног сита, посребрене униформе и електричних радних рукавица итд. Индустрија осетљива на свјетлост се користи за производњу фото-осјетљивих материјала као што су филм, рентген и фотографски филм . Индустрија за галванизацију се користи за посребрење електронских компонената и других рукотворина, као и велику количину посребреног материјала који се користи у огледалима и изолационим бочицама. Индустрија батерија се користи за производњу сребрно-цинк батерија. Медицина се користи као фунгицид, каустични агенс. Дневна хемијска индустрија се користи за бојење косе и тако даље. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната. [3]

Користи се за плочу од не-цијанидног сребра, као што је сребрно сребровано сребро, сребро за сондирање са хлороводоничном киселином, сребро аминодисулфонат, сребрно сребро сулонил салицилне киселине итд. То је извор сребра. Садржај сребровог нитрата има одређени утицај на проводљивост, дисперзибилност и брзину падавина посребрене течности. Уобичајена доза је 25-50 г / Л.

Раствор амонијака сребровог нитрата може се смањити органским редукционим алдехидом и шећером. Дакле, то је реагенс који проверава алдехид и шећер. Такође се користи за одређивање хлоридног иона, катализатора за одређивање манган, галванизације, фотографије и порцеланског бојења.

Мере предострожности за употребу

Токсичност

Сребро нитрат има одређену токсичност, која може изазвати озбиљну корозију на желуцу и цревима у телу, а смртност одраслих је око 10 грама. Половина смртоносне дозе (мишеви, преко уста) 50мг / кг.

Може изазвати јак бол у стомаку, повраћање, крв, па чак и гастроинтестиналну перфорацију. Може изазвати опекотине коже и очију. Радници који су дуго изложени производу имају системску сребрну хладноћу. Перформансе укључују: екстензивну пигментацију коже, сивкасто плаву или светлуцаву СЛАТЕ; Оштећење очију узроковано сјајним сребром; Хронични бронхитис изазван сребром у ваздуху.

Оперативни разлози

Затворити рад, ојачати вентилацију. Оператори морају бити посебно обучени да строго поштују оперативне поступке. Препоручује се да носач носи капу од електричног респиратора филтера за довод ваздуха, носи гумену тканину и носи неопренске гумене рукавице и избегава капање на кожи. Држите се даље од ватре и извора топлоте, пушење је забрањено на радном месту. Држите се даље од запаљивих, запаљивих материјала. Избегавајте прашину. Избегавајте контакт са средством за редукцију, алкалијама и алкохолима. Приликом руковања, потребно је уложити лакше оптерећење и истовар како би се спречило оштећење амбалаже и посуда. Опремљени одговарајућим варијантама и количинама опреме за гашење пожара и опремом за хитну терапију цурења. Празни контејнери могу бити штетни.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd