+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрна нитратна опасност то

Сребро нитрат је безбојан кристал који је растворљив у води. Чиста азотна киселина је стабилна у светлости, али њен водени раствор и чврста материја често се чувају у смеђим реагенсима због недостатка чистоће. Користи се за фотографску емулзију, посребрену, огледало, штампарију, медицину, боју косе, јон хлора, јонид бромида и јодид итд., Такође се користи у електронској индустрији.

Физичка својства

Безбојни и прозирни коси кристални ламеларни кристал, растворљив у води и амонијаку, растворљив у етру и глицерину, слабо растворљив у анхидрованом етанолу, готово нерастворан у концентровану азотну киселину. Водени раствор је слабо кисел. Раствор сребровог нитрата је високо оксидиран и има корозивни ефекат јер садржи велики број сребрових јона. Користи се у медицинском третману гранулационог ткива хиперплазије, а разређени раствор се користи за фунгицид инфекције очију. Након топљења, светло жута течност је и даље бела након очвршћавања.

Хемијска својства

Сребрни нитрат је црни са органском материјом и распадан у сребро. Чиста азотна киселина је стабилна у светлости, али њен водени раствор и чврста материја често се чувају у смеђим реагенсима због недостатка чистоће. Сребров нитрат се разгради у сребру када се загреје на 440 ℃, азот, кисеоник и азот диоксид. Водени раствор и раствор етанола имају неутралну реакцију на литмус, са пХ од око 6. Тачка кључања 444 ° Ц (распад). Оксидира се. У присуству органске материје, погледајте светло сиво или црно. Сребров нитрат може реаговати са низом реагенса у реакцији реакције или координације (видети координационо једињење). На пример, са реакцијом водоник сулфида формира се преципитација Аг2С црног сулфида. Код калијум хроматата формирана је преципитација Аг2ЦрО4 црвеног и смеђег хрома. Са реакцијом динатријум хидроген фосфата, формирано је жуто Аг3ПО4 таложење. Халогенирано сребро АгКс преципитирање се формира са халоген-јонском реакцијом. Такође може функционисати са алкалијама како би се формирало таложење Аг2О црног оксида. Падавина Аг2Ц2О4 бијелог оксалата формирана је дејством оксалатног јона. Сребров нитрат може реаговати са НХ3, ЦН- и СЦН- да формира различите координационе молекуле.

Улога улоге

Аналитичка хемија је коришћена за преципитацију хлоридног иона, а бенчмарк нитрат се користи за калибрирање раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија се користи за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи за израду проводног лепка, новог средства за пречишћавање гаса, А8к молекуларног сита, посребрене униформе и електричних радних рукавица итд. Индустрија осетљива на свјетлост се користи за производњу фото-осјетљивих материјала као што су филм, рентген и фотографски филм . Индустрија за галванизацију се користи за посребрење електронских компоненти и других рукотворина, као и велику количину посребреног материјала који се користи у огледалицама и изолационим бочицама. Индустрија батерија се користи за производњу сребрно-цинк батерија. Медицина се користи као фунгицид, каустични агенс. Дневна хемијска индустрија се користи за бојење косе и тако даље. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната. [3]

Користи се за плочу од не-цијанидног сребра, као што је сребрно сребровано сребро, сребро за сондирање са хлороводоничном киселином, сребро аминодисулфонат, сребонил салицилна киселина сребро, итд. То је извор сребра. Садржај сребровог нитрата има одређени утицај на проводљивост, дисперзибилност и брзину падавина посребрене течности. Уобичајена доза је 25-50 г / Л.

Раствор амонијака сребровог нитрата може се смањити органским редукционим алдехидом и шећером. Дакле, то је реагенс који проверава алдехид и шећер. Такође се користи за одређивање хлоридног иона, катализатора за одређивање манган, галванизације, фотографије и порцеланског бојења.

Опасност то

Сребро нитрат је моћан оксидант, корозиван и загађивач животне средине. Мешање са неком органском материјом или сумпором или фосфором, а ударац може бити спаљен или експлозиван; Сребро нитрат је корозиван. Када се кожа налази у раствору сребро нитрата, појављују се црне мрље, захваљујући производњи црног протеина сребра. Сребров нитрат је токсичан, лд50мг / кг, а смртоносна количина је око 10 грама.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd