+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребро нитрат оксидира

Сребро нитрат је врста хемијских производа, углавном се користи у посребреним, огледалним, штампарским, медицинским и другим индустријама, сребров нитрат је растворљив у водним карактеристикама, нема боју, сребро нитрат високе чистоће сребровог нитрата за лагану реакцију релативно је релативно стабилна.

Ако се хлоридни јони, бромови јони, јодови јони итд. Сребрни нитрат реагује на производњу нерастворљивог у води, нерастворно у сребровом хлориду азотне киселине (бијели преципитат), сребровем бромиду (светло жутом талогу), сребровом јодиду (жути талог) и тако на. Због тога се често користи за тестирање постојања хлоридних јона.

Растворљив у етру и глицерину, слабо растворљив у анхидрованом етанолу, готово нетопљив у концентровани азотној киселини. Водени раствор је слабо кисел. Сребро нитратни раствор садржи велики број сребрових јона, тако да је оксидација јача, а постоји и одређена корозивна медицинска употреба сребра нитрата за гранулацијско ткиво корозивне хиперплазије, разређени раствор за окцуларну инфекцију фунгицида. Након топљења, светло жута течност је и даље бела после солидификације.

Сребрни нитрат се претвара у сребро када органска материја постане сива и црна. Чисти сребров нитрат је стабилан у светлости, али њен водени раствор и чврста материја често се чувају у бочици смеђег реагенса због опште чистоће производа. Сребров нитрат се разграђује у сребро, азот, сребро нитратни кисеоник и азот диоксид када се загреје до 440 ℃. Водени раствор и раствор етанола имају неутралну реакцију на литмус, пх је око 6. Тачка кључања 444 ℃ (распад). Оксидирајући. У присуству органске материје, види светло сиво или сиво-црно. Сребров нитрат може реаговати са серијом реагенса за преципитацију реакција или координационих реакција (види координациона једињења). На пример, са реакцијом водоник сулфида, формирање црних сребрових сулфида аг2с преципитација; реакција са калијум хроматом, стварање црвене браон хром-киселинске сребро Аг2цро4 преципитације; реакција са натријум дихидроген фосфатом, стварајући жути сребров фосфат аг3по4 талог; реакција са халогеним јонима, сребрни нитрат који формира сребров халид агк преципитат. Такође може бити са алкалним дејством, формирати смеђе црно оксидисано сребро аг2о преципитат, и оксална киселина коријенске јонске твари формирају беле оксалне киселине сребровог Аг2ц2о4 тлака итд. Сребро нитрат може реаговати са НХ3, ЦН и сцн-да формира различите координацијске ионе.

Аналитичка хемија се користи за преципитацију хлоридних јона, а радни стандард сребровог нитрата користи се за калибрирање раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија се користи за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи у производњи проводних лепкова, новим средствима за пречишћавање гаса Силвер Нитрате, молекуларним ситама а8к, сребреним и радним рукавицама. Фотоосетљиве индустрије се користе за израду фотографских материјала као што су филмски филмови, рендгенски фотографски филмови и фотографски филмови. Индустрија галванизације за електронске компоненте и друге занате посребрене, али и велики број огледала и сјајног материјала жућне боје вакуумске буке. Индустрија батерија се користи за производњу сребрних цинк батерија. Сребрна нитратна медицина се користи као бактерицид и корозивно средство. Дневна хемијска индустрија се користи за бојење косе. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd