+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Сребрни нитрат Карактеристике

Сребро нитрата је хемикалија која се углавном користи за обраду сребра, огледала, штампарија, фармацеутске и друге индустрије, сребров нитрат има својства растворљиве у води, нема боју, сребро нитрат високе чистоће сребровог нитрата за реакцију свјетлости стабилније .

У случају хлорида, бромида, јодида и других реакција ствараће се нерастворљив у води, нерастворљив у азотној киселини, сребров клорид (бијели талог), сребрни бромид сребровог нитрата (светло жути талог), сребрни јодид (жути талог) и тако даље. Често се користи за тестирање присуства хлоридних јона;

Растворљив у етру и глицеролу, слабо растворљив у етанолу, готово нетопљив у концентровани азотној киселини. Водени раствор је био слабо кисел. Сребро нитратни раствор садржи пуно сребрових јона, па је оксидација јака и одређена корозивна, медицинска за пролиферацију гранулационог ткива, разређени раствор сребровог нитрата за инфективне инфекције фунгицидом. После топљења на светло жуту течност, после очвршћавања је и даље бела.

Сребро нитрат у случају сиве боје органске материје, разлагање сребра. Чисти сребров нитрат је стабилан за светлост, али због опште чистости производа није довољно, његов водени раствор и чврста често често се чувају у бочици боје реагенса. Сребров нитрат се загрева на 440 ° Ц како би се разградио у сребро, азот, кисеоник и азот диоксид. Водени раствор и раствор етанола били су неутрални у литмусу и пХ је био око 6. Тачка кључања 444 ℃ (распад). Постоји оксидација. У присуству органске материје, сребров нитрат види светлост постаје сива или сивкаста црна. Сребров нитрат реагује са серијом реагенса за преципитацију или координацију (види координациона једињења). На пример, са реакцијом водоник сулфида, формирање црних сребрових сулфида Аг2С преципитација; са реакцијом калијум хроматата, формирање црвенкасто смеђег сребра хроматата Аг2ЦрО4 преципитација; са реакцијом натријум хидроген фосфата, формирање таложења жутог сребра фосфата Аг3ПО4; реакција са халогеним јонима, Да би се формирао сребров халогенид АгКс преципитат. Али и са улогом алкала, сребра нитрата формирање црвених црних сребрових оксида Аг2О падавина; са улогом оксалатних јона да би се формирало преципитивање бијелог сребра оксалата Аг2Ц2О4. Сребров нитрат са НХ3, ЦН-, СЦН- и другим реакцијама, формирање различитих координационих јона.

Аналитичка хемија за преципитацију хлоридних јона, радни стандард сребровог нитрата за калибрацију раствора натријум хлорида. Неорганска индустрија за производњу других сребра. Електронска индустрија се користи у производњи проводних лепкова, новим чистачима сита Нитрате, А8к молекуларним сито, сребреним и гловеним рукавицама. Фотографска индустрија за производњу филмова, рендгенског и фото филма и других фотографских материјала. Индустрија галвана се користи за посипање електронских компонената и других рукотворина и користи се и као посребрени материјал за огледала и терморе. Индустрија батерија се користи за производњу сребрно-цинк батерија. Медицина која се користи као фунгицид, средство против корозије сребра нитрат. Јапанска хемијска индустрија за бојење косе и тако даље. Аналитичка хемија се користи за одређивање хлора, брома, јод цијанида и тиоцијаната.

За не-цијанидно сребро, као што је сјајење тио-сулфурне киселине, сребрно сребро, сребро имид дисулфидно сребро, сребро среболне киселине и друга главна со. Је извор сребра јона. Садржај сребра нитрата на проводљивости решења за сребро плитење, дисперзија сребровог нитрата и степен падавина имају одређени утицај. Општа доза је 25-50 г / Л. Водени раствор сребровог нитрата може се смањити органским редукционим алдехидима и шећерима. Дакле, реагенс за тестирање алдехида и шећера. Такође се користи за одређивање хлоридног иона, одређивање манганског катализатора, галванизација, фотографисање, порцелан бојање.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd