+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Теен измишља Дип То Кееп Гермс Гост

860_маин_Јессица-Тиан-цхемицалс.пнг

Васхингтон, ДЦ - Наши животи су препуна бактерија. Бубе су у нашим телима, на нашој кожи и на већини површина Ве Тоуцх. То не мора да буде лоша ствар . Али нека места треба да буду бактерије-фрее, као што су завоје за ране и паковање хране. Џесика Тиан 17, смислио начин да задржи бактерије. Она је створила клице без папире их умаче у посебном хемијском купатилу.

Виши у Дел Норте гимназији у Сан Дијегу, у Калифорнији., Приказује њен метод на Регенерон науке потраге за талентима . Такмичење наука води Друштво за науку и јавност . То је спонзорисан од Регенерон, компаније која дизајнира и чини лекове. Манифестација окупља средњошколце сваке године да деле своје научне пројекте у јавности. На 40 финалиста и надмећу се за новчане награде у укупном износу од скоро 2 милиона $. (Друштво за науку и јавни такође објављује Наука Новости за студенте и овај блог.)

Јессица хемијска купатило је развијен да остави слој клице убијају на целулозе. Спољни зид биљних ћелија садрже целулозу. Али то није све. "Целулоза је свестран," објашњава Џесика. "То је у нашој одећи, у паковању хране, у прилично сваком аспекту нашег свакодневног живота."

Сваки молекул целулозе је дугачак ланац изграђен од шећера. Ови ланци веза лако са водом. То је добро; помаже папирне убрусе упила просипања. Али то је такође разлог зашто мокро целулоза је велики дом за бактерије. А неки од тих бактерија могу представљати ризик за здравље. То је нарочито тачно када расту на завоја или хране омоту. Научници покушавају да измисле антимикробне превлаке да се заустави бактерије из лепи за целулозе. Међутим, Џесика наводи, "већина методе захтевају топлоту и притисак. И неки доводи до загађења ваздуха. "

"Желео сам да створи метод који би могао [Адд] антибактеријска својства на целулозе на једноставан начин," каже теен. Хтела је да буде јефтин. Такође је морао да буде лако применити у великим размерама и представљају мали ризик по животну средину.

Да схватим како то да урадите, Џесика путовао широм земље да проведе лето у лабораторији Бењамин Хсаио. Он је хемичар на Стони Броок Универзитету у Њујорку. Летња Истраживање програм Кхалифа за средњошколце јуниоре повезан Џесика са Хсаио. "Ово је први пут да сам добио да ради у лабораторији", каже она. "Заиста сам уживала целу атмосферу."

Тинејџер је радио за додавање титанијум диоксида и сребрне наночестице на целулозног папира. Титанијум диоксид је бела пигмента. Када су изложени ултраљубичастим светлом, негативно наелектрисаних електрона у њој може постати узбуђен. Титанијум оксид онда се поквари воду. Ово ствара слободне радикале. Они се терете молекули који могу да нападају и убијају бактерије ћелије.

Обично, Џесика каже, титанијум диоксид захтева много енергије како бисте активирали своје клице-убија јунаштво. Она је мислила да је видела начин да се смањи енергију потребну, иако: додати сребрне наночестице. То су мале честице сребра које су само милијардитих једног метра у пречнику. Они смањују енергију потребну за узбуди електроне у титанијум диоксид. Додавање састојак, на овај начин, познат као "допинг." Тхе допирана сребро треба пустити титанијум диоксид убијају бактерије користе само светлост од сунца, Џесика хипотеза.

У лабораторији, Џесика створио колоидних (Колл-оид) решења. Сићушне честице титанијум диоксида и наночестице сребра су шири прилично равномерно целом течности. Она је створила три верзије. Свака је имала различите количине титанијум диоксида и сребра. Онда теен умочен целулозне папире у једно од решења и осушен их у рерни. Остали радови су били покривени само титанијум диоксида или ништа. Ови служио као контрола.

Када су новине биле суве, Џесика их потапају у растворима бактерија. Онда је гумиран папире на лабораторијским плоче које садрже агар - гел који садржи хранљиве састојке потребне за бактерије да расту. Након 24 сата, она се таблице.

Титанијум диоксид и сребрне колоидне убио 99 одсто бактерија, у поређењу са нетретираним целулозе. Омотач титанијум диоксида сама није радио као добро.

"Знао сам да сребро и титанијум диоксид могу да раде заједно", каже Џесика. Је било много истраживања о сребра и један титанијум диоксида, она наводи, "али не много на њих двоје заједно [на] целулозе."

Најбољи део, Џесика каже, да њен третман не представља опасност за околину. Друге методе треба високе температуре или притиска да се створи слој клице-убија. Све Џесика је потребно је спор пад у хемијској купатилу. Једноставан, јефтин премаз "се може применити на одећи, тако да је могао да антибактеријска својства," каже она. "Мислим да би могло бити још примењује у земљама у развоју."

За сада, она је само применити своју комбинацију за мале комадиће целулозе папира. Али ако се пад ради на одећу, завоје на папиру, то би могло помоћи да их гермфрее када треба да буду.

Повер речи

(за више о Повер речи, кликните овде )

активирати (у биологији) Да бисте укључили, као са геном или хемијске реакције.

Агар желатинозном материјал направљен од одређеног морских алги користи као материјални (и извор хране) у којима расту бактерије.

антибактеријска својства Имајући који имају тенденцију да униште или ограниче раст или репродукцију бактерија.

антимикробних Супстанца која се користи да убије или инхибира раст микроба. Ово укључује, наравно, изведене хемикалије, као што су многе антибиотике лекова. То такође укључује синтетичке хемијске производе, као што су трицлосан и триклокарбан.

Целл најмањи структурну и функционалну целину организма. Типично премала да види голим оком, састоји се од воденог флуида окружен мембраном или зид. У зависности од њихове величине, животиње су направљени од распону од хиљада до трилиона ћелија. Неки организми, као што су квасци, плесни, бактерија и неких алги, се састоје од само једног ћелије.

целулоза једна врста влакана у биљним ћелијским зидовима. Формирана је од ланаца молекула глукозе.

хемијска супстанца формиран од два или више атома који уједињују (Бонд) у фиксном пропорцији и структуре. На пример, вода је хемијска се када два атома водоника веза за један атом кисеоника. Његова хемијска формула је Х2О Хемијска такође може бити придев за описивање својстава материјала који су резултат различитих реакција између различитих једињења.

колоидна материјала у којима су ситне нерастворљивих честица проширио широм већег обима друге супстанце. Колоиди имати много облика. Смоки ваздух је колоидна. Тако је магла. Млеко је колоидни, са мале глобс за млијечне масти суспендован током течности. Шлаг је колоидна превише. Колоиди обично не одвајају у њихове појединачне компоненте током времена.

контролишу део експеримента у коме нема промена у нормалним условима. Контрола је од суштинског значаја да се научним експериментима. То показује да је сваки нови ефекат је вероватно због само на онај део теста који истраживач измениле. На пример, ако научници тестирају различите врсте ђубрива у башти, они би желели један део да остану унфертилизед, као контролом. Њена површина ће показати како биљке у овој башти расте под нормалним условима. И да даје научницима нешто против којих се могу упоредити нове експерименталне податке.

допинг (у материјалима) намјерно убацивање нешто у кристалну полупроводника или другог материјала.

окружење Збир свих ствари које постоје око неког организма или неког уређаја и стању те ствари створио за тај организам или уређај. Окружење може да се односи на времену и екосистема у којем неке животиње живи, или, можда, температура, влажност и постављање компоненти у неком електронике система или производа. \

слободних радикала Напуњена молекул (обично веома реактивни и краткотрајни) који има један или више неспарене спољне електрона. Оно ће покушати да украде електроне да се направи читав поново кроз процес познат као оксидације.

гелу Гооеи или вискозним материјалом који може тећи као густа течност.

ГЕРМ Ани једноћелијско микроорганизам, као што је бактерија, гљива или вирусне честице. Неке бактерије изазивају болести. Други могу да промовишу здравље вишег реда организама, укључујући и птица и сисара. Здравствени ефекти већине бактерија, међутим, остају непознати.

средња школа Одредјивање разреда девет до 12 у САД систему обавезног јавног образовања. Матурантима могу појавити на колеџима за даље, вишег образовања.

хипотеза (в. претпоставити) Предложени објашњење за феномен. У науци, хипотезе је идеја да се мора ригорозно тестирана пре него што је прихваћен или одбијен.

течност материјал који тече слободно, али држи константну запремину, као вода или уље.

молекул електро неутрално групу атома који представља најмањи могући количине хемијског једињења. Молекули могу бити од појединачних типова атома или различитих типова. На пример, кисеоник у ваздуху је направљена од два атома кисеоника (О 2), али вода се састоји од два атома водоника и једног атома кисеоника (Х 2 О).

наночестица зрнце са димензијама мерених у милијардитих од једног метра.

честица мала количина нечега.

пигмент А материјал, као и природним бојама у кожи, који мењају светлост рефлектује се од објекта или преноси кроз њега. Укупни боја пигмента обично зависи од тога таласним дужинама видљиве светлости да апсорбује, а које се огледа. На пример, црвени пигмент тежи да рефлектује црвене таласне дужине светлости веома добро и обично апсорбује друге боје. Пигмент такође је термин за хемикалије које произвођачи користе за нијансу боје.

Притисак Форце равномерно наноси преко површине, мерено као сила по јединици површине.

Наука Талент Сеарцх годишњег такмичења створио и управља Друштво за науку и јавност. Пошто 2016. године, је спонзорисао Регенерон Пхармацеутицалс. Почела је 1950. године, овај догађај доноси 40 истраживања оријентисана матураната у Вашингтону, да прикаже своја истраживања јавности и да се такмиче за награде.

друштво Интегрисани група људи или животиња које обично сарађују и подржавају једни друге за добробит свих њих.

раствор А течност у којој један хемијски је распуштена у другу.

Сунце Звезда у центру соларног система Земље. То је просечна величина звезда око 26.000 светлосних година од центра галаксије Млечни пут. Сунце је такође термин за неку другу сунлике звезде.

титан диоксид бела, реактивни, чврсти материјал који настаје природно као минерал и интензивно користи као бели пигмент.

ултраљубичасто светло нека врста електромагнетног зрачења са таласним дужинама од 10 нанометара до 380 нанометара. Таласне дужине мање од оних видљиве светлости, али дуже од Кс-зрака.

ваве поремећај или акцију коју путује кроз простор и материју у редован, осцилирајуће моду.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd