+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Perom sa srebrnom Nanoparticles nudi mogućnost za novi hibrid rigidna i fleksibilna strujna kola

Danas u elektronici postoje dva glavna pristupa izgradnji sklopovi: sa krutim jedan (silikonske sklopove) i novi, više privlačan, fleksibilna jedan na osnovu papira i Polimerni Odredićemo koje se može kombinovati sa 3-D štampanjem. Do danas, do pouzdanog i elektro performanse potrebne za sofisticirane specijalizovane funkcije koriste se čips. Međutim, za veće složenosti sisteme kao što su računari ili mobilni telefoni, čips mora biti pričvršćen zajedno. Tim istraživača španskog na univerzitetu iz Barselone pokazale novu tehniku vezivanja za takav čips, naziva SMD ili površinski postavljenih uređaja, koji koristi Ink jet štampača sa perom koji će uključiti srebrni nanoparticles.Tehnika, opisao je ove nedelje u theJournal za primenjenu fiziku, od objavljivanja AIP, je razvijen kao odgovor na industrijske potrebu za proizvodnju brz, pouzdan i jednostavan proces, a sa ciljem smanjenje standardne izradu procesa o uticaju na okolinu. Nanoparticles od srebra za ink jet izabrani su zbog njihove industrijske raspoloživosti. Srebro je lako se pravi kao nanoparticles u stabilnom mastilo koje lako mogu biti sintered. Iako je srebro nije jeftino, na pmount, koristio je bila tako udaljena jedva da troškovi su na niskom.

Izazov za istraživački tim je bio da andquot; sve sa istom opremom, andquot; prema Javier Arrese, član istrazivackog tima, poboljšanje ili Potvrđujući performanse standard proizvodnje pomoću inkjet tehnologiju za izradu fotografija za kola i vezivanje čipove.

andquot; Razvili smo nekoliko kola elektronike u štampanju Ink Jet, a mnogo puta smo morali da ubacite neki čip u SMD da postignu ciljevi, andquot; Arrese je rekao. andquot; naš pristup je da koristite na istoj mašini za vezivanje koja je koristi za štampani circuit.andquot;

Najveći izazov je bio dobijanje visokog elektro kontakt vrednosti za sve SMD veličina porodice. Da biste to učinili, u tim je predložio srebrni perom, štampao Ink Jet kao rešenje za sastavljanje/lemljenje. Srebrni mastilo kapljice položen preklapaju oblasti između SMD uređaj umetke i štampani dna Provodni putanje, sa mastilom Antonove interfejs od strane capillarity. Ovaj fenomen funkcioniše slično sundjer: mali poremecaji od na spongeand #39; s struktura apsorbuju tečnost, omogućavajući tečnost bi trebalo da sa povrљine u sunрer. U ovom slučaju, tanke interfejs se ponaša kao mala praznina u sunрer.

Korišćenjem prednosti površinski energijama postojeće na na nanoscale, mastilo silver Nano иestica (AgNP) osigurava visoke provodljivosti nakon termalne proces na veoma niskim temperaturama, i stoga može postići visok, elektro, Provodni interkonekcija. Koristeći ovaj predloženi postupak je inteligentna fleksibilni hibrid kolo je dokazana na papiru, gde različite SMDs ujedinilo po AgNP perom, demonstrirajući methodand #39; s pouzdanosti i studije izvodljivosti.

andquot; Bilo je puno iznenađenja u Naša istraživanja. Jedan od njih koliko dobro sjedinila sa SMD pomfrit bili sa prethodnim Ink Jet štampani kolima koja koriste nam nova metoda u poređenju sa prošlogodišnjim trenutni standardne tehnologije, andquot; Arrese je rekao.

Aplikacije i implikacije ovaj posao mogao biti dalekosežne.

andquot; Verujemo da naš rad će poboljšati postojeće oznake RF [radio frekvencije], jačanje i promoviše pametne ambalaže, poboljšati neprimetan elektronike, fleksibilne elektronike, papir elektronike... Naši rezultati da verujem da je sve moguće, andquot; Arrese je rekao.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd