+86-757-8128-5193

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Pomoću Inkjet štampanje izgraditi inteligentna fleksibilni hibridni sklopovi

Istraživači iz univerziteta iz Barselone razvili tehniku vezivanja izgraditi inteligentna fleksibilni hibrid kolima koja koriste Ink jet štampača sa srebrnom nanoparticles perom.

Potreba za brz a ipak pouzdan i jeftin proces razvoja strujna kola koja takođe pomaže da se smanji ekološki uticaj standardni izradu procesa je bila osnova za razvoj simbiozi tehniku. Istraživači izabrala nanoparticles srebrnjak za mastilo, jer je široko dostupan i lako da se reprodukuju u stabilnom mastilo. Dok je srebro sama nije jeftin, iznos koji se koristi u procesu je bio dovoljno nisko da bi troškovi tehnike dole, istraživači su recimo.

Cilj projekta je da koristite istu opremu uz istovremeno unapređivanje učinka standardne proizvodnje silikona pomoću inkjet štampe za kola i vezivanja za čipove. andquot; Razvili smo nekoliko kola elektronike u štampanju Ink Jet, a mnogo puta smo morali da umetnete cips površinski postavljenih uređaja (SMD) da postignu ciljevi,"kaže Javier Arres, član istraživački tim na univerzitetu iz Barselone. "Naš pristup je da koristite na istoj mašini za vezivanje koja je korišćena za štampani kolo."

Kako su to uradili

U simbiozi tehnici, srebrni mastilo kapljice su deponovani preklapaju oblasti između SMD uređaj umetke i štampani dna Provodni putanje. Onda je mastilo tekla putem interfejsa od strane capillarity. Ovo je radio kao sunđer, kao mali poremecaji upili tecnost omogućavajući fluid bi trebalo da sa povrљine.

Mastilo Silver Nano иestica (AgNP) ima visoke provodljivosti posle termo procesa na veoma niskim temperaturama i istraživači bili u stanju da formira visoko elektro Provodni interkonekcija tokom procesa. Istraživači su sposobna da stvori jedan inteligentan fleksibilni hibrid kolo na papiru gde različite SMDs gde skupljenog od strane AgNP perom.

Razvoj mogao odraziti na buduće aplikacije. "Verujemo da naš rad će poboljšati postojeće oznake RF [radio frekvencije], jačanje i promoviše pametne ambalaže, poboljšati neprimetan elektronike, fleksibilne elektronike, papir elektronike... Naši rezultati da verujem da je sve moguće", kaže da Arrese.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Tehnologija Guangdong Nanhai ETEB Co., Ltd